Англия би Швеция за сефте на голям форум и изхвърли "тре крунур" от Евро 2012 (видео+снимки)

Дани Уелбек донесе успеха на "трите лъва" със страхотен гол с пета

Англия би Швеция за сефте на голям форум и изхвърли "тре крунур" от Евро 2012 (видео+снимки)
Отборът на Англия съхрани шансовете си за продължаване във фазата на елиминациите на Евро 2012, след като тази вечер се наложи драматично с 3:2 над тима на Швеция в страхотен мач. Двубоят се игра на Олимпийския стадион в Киев, а главен съдия на мача от група "D" бе Дамир Скомина от Словения. 
 
Това бе първи успех в историята на "трите лъва" срещу скандинавците на голям форум. 
 
Като цяло двубоят бе доста интригуващ, като в него зрителите видяха цели два пълни обрата. 
 
Първо островитяните излязоха напред в резултата с гол на Керъл, но автогол на Джонсън и точен изстрел с глава на Мелберг в началото на втората част дадоха аванс на "тре крунур". Резервата Уолкът обаче изравни, след което асистира за победното попадение на Уелбек, което бе вкарано елегантно с пета от нападателя на Манчестър Юнайтед. 
 


Двубоят започна по-добре за албионците, които можеха да излязат напред в резултата още в 8-та минута, когато Уелбек свали с гърди за Паркър, който шутира силно, но Исаксон внимаваше и спаси. 
 
Натискът на "трите лъва" продължи и самият Уелбек можеше да се разпише, засичайки с глава центриране на Милнър, ала кълбото прелетя покрай вратата на шведите. 
 
Така се стигна до 24-ата минута, когато Англия съумя да оползотвори преимуществото си. Тогава Джерард центрира в пеналта отдясно, а непокритият Керъл се извиси и с глава насочи топката в мрежата на Исаксон за 1:0. 
 


След попадението възпитаниците на Рой Ходжсън изненадващо намалиха оборотите и се върнаха в половината си, чакайки възможности на контраатака. В 36-ата минута Ашли Коул изведе Йънг в пеналта на "трите лъва", но крилото на Манчестър Юнайтед не си поведе добре топката, а впоследствие шутира и в аут. 
 
До края на полувремето обаче нов гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при минимален аванс за островитяните. 
 


Втората част обаче стартира ужасяващо за хората на Ходжсън, след като в 49-ата те допуснаха да бъдат изравнени. Тогава Ибрахимович намери Мелберг на изгодна позиция, бранителят стреля към далечния ъгъл, Харт изби, но кълбото срещна тялото на Глен Джонсън и влетя в мрежата му за 1:1. 
 
Шокът за Англия стана пълен в 56-ата минута, когато Ларсон центрира меко от фаул в пеналта на Харт, където отново Мелберг бе на точното място и с глава осъществи пълен обрат в полза на "тре крунур" - 2:1.

Албионците обаче не се предадоха и 8 минути по-късно възстановиха статуквото чрез резервата Уолкът. След един корнер в наказателното поле на шведите, топката стигна до Уолкът, който от около 20 метра стреля силно с десния крак, кълбото придоби интересна траектория, излъга вратаря на Швеция и влетя в мрежата му за 2:2.
 
Нисичкото крило на Арсенал бе в основата и на победния гол за своите. В 78-ата минута той проби добре през центъра на отбраната на Швеция, стигна почти до самата аутлиния и центрира в малкия пеналт, където връхлитащият Уелбек засече красиво с пета, давайки отново аванс на Англия. 
 


След това попадение "трите лъва" отново се дръпнаха в половината си, което даде възможност на "тре крунур" да организира още някои опасни атаки. 
 
До края на мача обаче ново попадение не падна и така Англия спечели сблъсъка с Швеция с 3:2 и изхвърли скандинавците от надпреварата, още преди да е дошъл последният мач в груповата фаза.  

Класиране

  Отбор Точки Мачове Победи Равни Загуби Голова разлика
1.  Франция 4  3 - 1
2.  Англия 4  4 - 3
3.  Украйна 3  2 - 3 -1 
4.  Швеция 0  3 - 5 -2





Още статистика тук
 
Критики към немски национали, които не пяли химна

Част от германските футболни национали получиха критики и бяха обвинени в непратриотизъм, тъй като не са пяли химна преди злополучния полуфинал на Евро 2012 срещу Италия, загубен с 1:2

1 милиард стигна оборотът на чейндж-бюрата в Украйна по време на Евро 2012

Чуждестранните фенове, които са посетили четирите украински града на Евро 2012, са направили оборот на чейндж-бюрата за около 1 милиард долара

Андрес Иниеста дарява премията си

Избраният за най-добър играч на Евро 2012 ще помогне на пострадалите от пожарите в района на Валенсия

Французите останаха без премии след Евро 2012

Парите бяха замразени след скандалите, Дидие Дешан поискал седмица да обмисли дали да поеме "петлите"

Насри и още трима френски национали ще отнесат наказания за лошо поведение

Френската футболна федерация започна производство срещу Насри, Бен Арфа, М'Вила и Менес

Рууд Гулит: Испания няма слаби места

Холандецът призна, че дори тимът знаменитият тим на "лалета" от 1988-а бледнее пред сегашната Ла Фурия

Общо 600 са арестуваните на Евро 2012

“Това е доста по-малка цифра от очакваното", споделя министърът на вътрешните работи на Полша Яцек Цикоки

Лепнаха космическа цена на Марио Балотели

Желаещите да се сдобият с нападателя на Манчестър Сити трябва да заплатят умопомрачителните 250 млн. евро

Икер Касияс към съдиите на финала: Респект за Италия (видео)

Стражът на европейския шампион Испания моли реферите да свирят края по-бързо и да избавят "Скуадрата" от мъките

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки