Изненада: Найденов ще води волейболистите на Олимпиадата

След Лондон ще се избира друг треньор, гласуван е нов 4-годишен мандат на целия Управителен съвет

Изненада: Найденов ще води волейболистите на Олимпиадата

Найден Найденов е новият селекционер на волейболистите, като договорът му е временен и е с продължителност до края на Олимпиадата в Лондон, обявиха официално от БФВолейбол.

Досегашният помощник треньор Камило Плачи все още няма лекарско разрешение да води „лъвовете”, така че неговата кандидатура отпаднала предварително, но той е получил предложение да изпълни договора си като асистент.

Така останаха вариантите Мартин Стоев и Найден Найденов, като след гласуване бе предпочетен последният, който понастоящем води „трикольорите” на Световната лига, въпреки че в този момент Радостин Стойчев водеше тренировка на националите.

"Найденов ще заема треньорския пост временно, тъй като след олимпийските игри ще бъде проведен конкурс за нов селекционер.

Говорихме с Найден Найденов и той вече потвърди, че е готов да бъде старши треньор на националния ни тим и на Олимпиадата.

По отношение на това, че Радостин Стойчев в момента води тренировките, на националите, които са в София, ща кажа, че това е пропуск на федерацията и в 17:00 официално ще му връчим документите по прекратяване на контракта ни с него.

Темата Матей Казийски е отворена за нас, като той може да се върне в тима ни.

Потвърждавам, че на Общото събрание в Правец бе гласуван нов четиригодишен мандат на ръководството на федерацията", съобщи още вицепрезидентът на БФВ Петър Кънев.

Той застана пред медиите, след като президентът - инж. Данчо Лазаров се измъкна тихомълком 30-ина минути след началото на заседанието, оставяйки сакото си в залата.

Въпреки това обаче стана ясно, че е гласуван нов, 4-годишен мандат на управление на целия Управителен съвет, въпреки обществените протести и исканията на напусналия вече бивш селекционер Радостин Стойчев всички в него да подадат оставки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки