Кристиано забрани на португалците да говорят

В лагера на Португалия мълчат като риби преди 1/4-финала с Чехия довечера

Кристиано забрани на португалците да говорят

Отмъщението на Кристиано! Точно такава „операция" срещу медиите бе задействана в лагера на Португалия преди първия 1/4-финал на Евро 2012 - срещу Чехия довечера във Варшава. Никой от играчите на Португалия няма да говори до второ нареждане пред португалски журналисти.

Единственото изключение ще бъдат официалните пресконференции на УЕФА. Целият този цирк е отговорът на португалците и най-вече на Роналдо за критиките след първите си 2 мача на Евро 2012, а отговорът на тази атака е повече от многозначителен. В селесао мълчат като риби и така правят сечено най-вече на португалските журналисти, които не смогват да си свършат работата.

„Ясно е, че Кристиано е зад всичко това, той е капитанът и лидерът на групата, нищо не се решава без него", отсече журналистът Алекс Алфонсо. „Роналдо носи отговорността за всичко това. Не му харесаха някои публикации - за него и за Пощига, и е взел това решение. Съотборниците му и селекционерът Бенто са го подкрепили", добави колегата му Мануел Казака.

„Не си спомням за друга подобна ситуация. Това мълчание е нещо нормално за португалските клубове, но никога не е ставало в националния отбор", чуди се и журналистът Педро Асеведо. „Всички ние имаме право на свобода - защити бунта срещу медиите халфът Раул Мейрелеш. - Ако сме се разбрали да не говорим, решението ни трябва да се уважава. Точно както ние уважавахме критиките на някои португалци по наш адрес!"

Медийният бойкот срещу португалските журналисти обаче не е единствената новина преди мача довечера. Вчера стана ясен реферът - плешивият англичанин Хауърд Уеб. А от лагера на Чехия дойде положителната вест за състоянието на плеймейкъра Томаш Росицки. Който бе на 100% отписан за довечера заради проблем с ахилеса, но вчера тренира наравно със съотборниците си и в най-лошия случай ще се появи като резерва.

Критики към немски национали, които не пяли химна

Част от германските футболни национали получиха критики и бяха обвинени в непратриотизъм, тъй като не са пяли химна преди злополучния полуфинал на Евро 2012 срещу Италия, загубен с 1:2

1 милиард стигна оборотът на чейндж-бюрата в Украйна по време на Евро 2012

Чуждестранните фенове, които са посетили четирите украински града на Евро 2012, са направили оборот на чейндж-бюрата за около 1 милиард долара

Андрес Иниеста дарява премията си

Избраният за най-добър играч на Евро 2012 ще помогне на пострадалите от пожарите в района на Валенсия

Французите останаха без премии след Евро 2012

Парите бяха замразени след скандалите, Дидие Дешан поискал седмица да обмисли дали да поеме "петлите"

Насри и още трима френски национали ще отнесат наказания за лошо поведение

Френската футболна федерация започна производство срещу Насри, Бен Арфа, М'Вила и Менес

Рууд Гулит: Испания няма слаби места

Холандецът призна, че дори тимът знаменитият тим на "лалета" от 1988-а бледнее пред сегашната Ла Фурия

Общо 600 са арестуваните на Евро 2012

“Това е доста по-малка цифра от очакваното", споделя министърът на вътрешните работи на Полша Яцек Цикоки

Лепнаха космическа цена на Марио Балотели

Желаещите да се сдобият с нападателя на Манчестър Сити трябва да заплатят умопомрачителните 250 млн. евро

Икер Касияс към съдиите на финала: Респект за Италия (видео)

Стражът на европейския шампион Испания моли реферите да свирят края по-бързо и да избавят "Скуадрата" от мъките

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки