България взе реванш срещу Аржентина след тайбрек (видео)

След две поредни загуби в групите на Световната лига най-накрая победихме "небесно-сините"

България взе реванш срещу Аржентина след тайбрек (видео)
Националният волейболен отбор на България победи Аржентина с 3:2 гейма (22:25, 25:11, 26:24, 17:25, 15:11) в мач от третия кръг на група “D” в Световната лига, игран в Гимараеш, Португалия.
 
Срещата не бе от жизнено важно значение за "трикольорите" тъй като сме домакини на финалния турнир (4 – 8 юли), така че двубоите от предварителната фаза служат по-скоро за обиграване на състава. Успехът обаче със сигрност ще внесе нужното самочувствие в тима на България след двете поредни загуби от "небесно-сините" в групите на Световната лига.
 
Подобно на нашия тим и аржентинците играха с втория си състав след като повечето основни играчи, а също и старши треньорът Хавиер Вебер не са пътували за Португалия, с цел да се подготвят максимално добре за Олимпиадата.
 
Най-резултатни за България бяха Цветан Соколов с внушителните 29 точки и Тодор Скримов с 18. Валентин Братоев пък добави 16.

 

Въпреки натрупаната умора, момчетата на Найден Найденов започнаха уверено срещата и поведоха с 1:0 след атака на Тодор Скримов. Веднага след това обаче аржентинците обърнаха резултата, след което играта вървеше точка за точка. До първото техническо прекъсване съперникът ни успя да натрупа преднина от три пункта – 8:5. След подновяването на играта „трикольорите” отбелязаха три безответни точки и след хубав удар по диагонала на Цветан Соколов резултатът бе изравнен 8:8. Аржентинците обаче не изпуснаха инициативата и отново поведоха като до края на гейма държаха преднина между две и три точки. Българите сведоха изоставането си само на точка при 18:17 след единичен блок на Валентин Братоев, но след това отново допуснаха по-голяма разлика. В крайна сметка първия гейм завърши с успех за Аржентина - 25:22. 

 

Отборът на България излезе преобразен през втората част и го спечели убедително. Още от самото начало Лъвовете натрупаха солидна преднина и се оттеглиха за кратка почивка при първото техническо прекъсване при резултат 8:4 в своя полза. Авансът продължи да расте след паузата и стигна до категоричното 16:5. Българите заиграха с настроение, а съперникът започна все по-често да бърка. „Трикольорите” се бранеха организирано, а в нападение Скримов и Соколов бележеха точка след точка. България можеше да затвори гейма при 24:10, но Гоцев прати топката в мрежата от сервис. След това обаче и аржентинците сбъркаха при началния удар и така играчите на Найден Найденов взеха реванш за неуспеха в първия гейм, постигайки разгромен резултат във втората част - 25:11.

 

Третият гейм не започна добре за българите, които не успяха да запазят инициативата от предишната част и позволиха на своя съперник да натрупа изразителна преднина. След 8:5 за „небесно-сините” при първото техническо прекъсване, техният аванс набъбна на цели шест точки при 16:10. „Трикольорите” обаче показаха характер и отбелязаха шест безответни пункта при изключително добра серия от сервис на Скримов. В заключителната част на гейма отборът на България поведе с 23 на 20, но загуби концентрация и позволи да бъде изравнен. Все пак националите ни се оказаха с по-здрави нерви и успяха да спечелят с 26:24 след атака на Цветан Соколов по блокадата.

 

„Трикольорите” отново влязоха в ролята на догонващи в четвъртия гейм. До второто техническо прекъсване аржентинците неизмонно държаха своя съперник на разстояние от 2-3 точки. След втората пауза ситуацията за българите се утежни тъй като изоставането им стана още по-голямо. При 18:13 Скримов направи много добра атака по диагонала, но за съжаление бе пристъпил триметровата линия и точката бе в полза на Аржентина. Впоследствие момчетата на Найден Найденов рухнаха и на практика подариха гейма на своя опонент. „Небесно-сините” не оставиха шанс на България и доведоха нещата до тайбрек след 25:17 в четвъртата част.

 

Стартов състав на България: 1. Георги Братоев, 5. Светослав Гоцев, 10. Валентин Братоев, 14. Теодор Тодоров, 19. Цветан Соколов, 21. Тодор Скримов, 4. Владислав Иванов - либеро

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки