Германия обезоръжи гръцките воини и се класира на полуфинал (видео и снимки)

Маншафта разгроми Гърция с 4:2, чака победителя от Англия и Италия

Германия обезоръжи гръцките воини и се класира на полуфинал (видео и снимки)

Отборът на Германия стана вторият полуфиналист на Евро 2012 след като разгроми Гърция с 4:2 пред погледа на Ангела Меркел на „Арена Гданск” в Гданск, Полша. 

 

Филип Лам изведе Маншафта напред в 39-ата минута, но изненадващо Йоргос Самарас изравни в 55-ата. Впоследствие обаче Бундестимът изля цялата си голова мощ върху своя съперник и след попадения на Сами Кедира в 61-ата, Мирослав Клозе в 68-ата и Марко Ройс в 74-ата решиха всичко в мача. Все пак в 89-ата минута Салпингидис върна още един гол за гърците от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Боатенг в наказателното поле.

 

Селекционерът на немците бе направил цели четири промени в състава си в сраванение с предишния мач. Боатенг се завърна на десния бек за сметка на Ларс Бендер, а Мирослав Клозе за пръв път започна като титуляр, заменяйки Марио Гомес. Марко Ройс стартира вместо Томас Мюлер, а вместо Подолски започна Шурле.

 

Бундестимът имаше тотален превес през първата част по всички компоненти на играта. Още в четвъртата минута на срещата Шурле вкара топката във вратата на гърците, но попадението справедливо бе отменено поради засада.

 

Сред най-активните на терена за Маншафта преди почивката бе Марко Ройс, който отправи няколко много опасни удара, но мерникът му изневери.

 

В 23-ата минута Месут Йозил бе изведен на чиста позиция именно от Ройс, но от десетина метра прати топката право в тялото на гръцкия страж.

 

Очаквано футболистите на Фернандо Сантош разчитаха изцяло на контраатаки. Единственото по-запомнящо се положение, което успяха да създадат през първата част бе далечен удар на Нинис, който обаче не създаде никакви неприятности за Мануел Нойер.

 

Така се стигна до 39-ата минута, когато капитанът на Германия Филип Лам получи топката на границата на наказателното поле и с много красив удар я прати в горния ляв ъгъл без да оставя никакъв шанс на Сифакис.

 

В самия край на първото полувреме Шурле можеше да удвои преднината на немците, но страховитият му удар от далечна дистанция облиза външната част на мрежата.

 

Статуквото на терена не се промени след почивката. Гърция приемаше играта в своята половина и дебнеше всяка възможност за противодействие. И такава наистина се откри в 55-ата минута. Грешка на Шурле доведе до мълниеносна контраатака с три подавания. Гекас пусна топката към Салпингидис, който напредна по дясното крило и центрира успоредно на голлинията за Самарас, който засече за 1:1.

 

Радостта на гърците обаче продължи само шест минути, тъй като в 61-ата минута Сами Кедира засече от воле центриране на Боатенг отдясно и за малко да скъса мрежата, извеждайки отново своя тим напред в резултата.

 

Немската машина обаче не спря дотук. В 68-ата минута след като Мирослав Клозе надскочи всички в наказателното поле и засече с глава центриране на Йозил от пряк свободен удар. Това бе 17-и гол за нападателя на европейски и световни първенства, изоставайки само с един гол от Герт Мюлер.

 

Разгромът стана пълен в 74-ата минута, когато Сифакис отрази удар на Клозе, но при добавката от воле Марко Ройс бе безпощаден, като преди да се оплете в мрежата топката срещна напречната греда и по този начин стана абсолютно неспасяема.

 

В оставащите минути до края срещата се доиграваше, а немците имаха пълен контрол над събитията. Минута преди края на двубоя обаче центриране на Торосидис в наказателното поле на Германия срещна ръката на Боатенг и главния рефер не се поколеба да посочи бялата точка.

 

Зад топката застана Салпингидис, който хладнокръвно отбеляза, оформяйки крайния резултат.

 

По този начин тимът на Германия се класира на полуфинал, където ще среще победителят от мача между Англия и Италия. 

 

ОЩЕ СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!

Критики към немски национали, които не пяли химна

Част от германските футболни национали получиха критики и бяха обвинени в непратриотизъм, тъй като не са пяли химна преди злополучния полуфинал на Евро 2012 срещу Италия, загубен с 1:2

1 милиард стигна оборотът на чейндж-бюрата в Украйна по време на Евро 2012

Чуждестранните фенове, които са посетили четирите украински града на Евро 2012, са направили оборот на чейндж-бюрата за около 1 милиард долара

Андрес Иниеста дарява премията си

Избраният за най-добър играч на Евро 2012 ще помогне на пострадалите от пожарите в района на Валенсия

Французите останаха без премии след Евро 2012

Парите бяха замразени след скандалите, Дидие Дешан поискал седмица да обмисли дали да поеме "петлите"

Насри и още трима френски национали ще отнесат наказания за лошо поведение

Френската футболна федерация започна производство срещу Насри, Бен Арфа, М'Вила и Менес

Рууд Гулит: Испания няма слаби места

Холандецът призна, че дори тимът знаменитият тим на "лалета" от 1988-а бледнее пред сегашната Ла Фурия

Общо 600 са арестуваните на Евро 2012

“Това е доста по-малка цифра от очакваното", споделя министърът на вътрешните работи на Полша Яцек Цикоки

Лепнаха космическа цена на Марио Балотели

Желаещите да се сдобият с нападателя на Манчестър Сити трябва да заплатят умопомрачителните 250 млн. евро

Икер Касияс към съдиите на финала: Респект за Италия (видео)

Стражът на европейския шампион Испания моли реферите да свирят края по-бързо и да избавят "Скуадрата" от мъките

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки