Владо Николов: Казийски може да се върне до вторник, после няма да бъде нужен

“Всичко това го възприемам като война в мирно време"

Владо Николов: Казийски може да се върне до вторник, после няма да бъде нужен

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов коментира скандалите във федерацията в последните няколко месеца. Както е известно, селекционерът Радостин Стойчев и звездата Матей Казийски се отказаха от кариерите си в тима, след като поставиха ултиматум за оставка на председателя на федерацията инж. Данчо Лазаров.

Това не стана и Стойчев и Казийски се оттеглиха от представителния ни тим. В последните няколко дни обаче много и отговорни фактори в държавата и спорта правят всичко възможно, за да върнат и двамата, което може и да се случи заради очаквано излизане в дълъг отпуск на Данчо Лазаров.

“Каквото и да кажа, сто процента съм сигурен, че ще бъде изтълкувано по някакъв негативен начин. Как ще коментирам оттеглянето на Казийски, зависи от гледната точка. Една от най-емблематичните фигури в нашата история е Васил Левски, за нас той е национален герой, а за турците е терорист, зависи от гледната точка.

Заявявал съм го нееднократно, удоволствие е да играеш с Матей Казийски. Може да разчиташ на него в трудни моменти. Ако се върне, трябва да го направи във вторник. После няма да бъде нужен”, заяви Владо Николов в ефира на бТВ.

“Всичко това го възприемам като война в мирно време. На война, ако трябва да се ходи, всеки иска да има мотивирани хора до него. Ако Матей иска да играе за националния отбор и е безкрайно мотивиран, какъвто е бил много пъти, всички го искаме”, допълни капитанът на националния ни отбор по волейбол.

“Предстоят ни първите сериозни изпитания след трудностите, които ни застигнаха. Горещо се надявам да намерим сили да излезем от ситуацията. Нашата работа е да играем добре и да побеждаваме. Ако успеем да го направим, може да ни даде спокойствие да се подготвим добре за Олимпиадата”, завърши Владо Николов.

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки