Божинов: Бях се договорил с Левски, но Николай Костов реши друго

„Несериозно е да се твърди, че мачът с Холандия е бил уреден”

Божинов: Бях се договорил с Левски, но Николай Костов реши друго

Българският национал Валери Божинов обяви, че според него не е сериозно да се твърди, че контролният мач с Холандия, който българите спечелиха с 2:1, е бил уреден от тотомафията. Нападателят разкри, че Спортинг (Лисабон) щеше да плаща заплатата му, ако през зимата беше преминал в Левски. Божинов сподели, че интерес към него има от четири държави и му е рано да играе в България.

“Имах проблеми в Спортинг и стана ясно, че трябва да сменя отбора. Налагаше ми се да си намеря клуб за 6 месеца. През зимата водих разговори с директора на Левски Иво Тонев. Бяхме се разбрали за преминаването ми на “Герена”. След това той ми се обади и каза, че нещата няма да се случат. Треньорът бил харесал някакъв млад бразилец и настоявал да привлекат него. Тогавашния наставник на “сините” Николай Костов не го познавам лично, но уважих решението му. Едва ли е вярно, че се е притеснявал да не “взривя” съблекалнята. В случая обаче Спортинг щеше да продължи да ми дава заплатата”, заяви Божинов пред “Канал 3”.

“Сега амбициите ми са да се върна в Португалия и да се преборя за място в тима. Проблемите ми тръгнаха от една изпусната дузпа, но не съжалявам за това, което стана. Исках да бия наказателния удар. Имах нужда да вкарам гол и се чувствах достатъчно уверен. Е, изпуснах. След това президентът на клуба ми каза, че ако бях вкарал, всичко щеше да е различно, но това е положението.

Радвам се, че се върнах за кратко в Лече и най-важното е, че изкарах 6 месеца без травми”, добави нападателят.
“За Лудогорец научих от приятели. Обадиха ми се една сутрин да ме питат дали е вярно. Истината е, че не ми е звънял Кирил Домусчиев. Имах един разговор с Ивайло Петев, но нищо не стана. Просто прецених, че още не ми е времето да се върна в България. И за мен, и за семейството и децата ми е по-добре да сме в чужбина.

Искам да се преборя за място в Спортинг, защото това е голям отбор със сериозни амбиции. Иначе имам оферти от четири държави. Има от ЦСКА (Москва) и от други отбори. Сега поддържам форма, за да бъда готов за началото на подготовката на Спортинг. Чакам да ми кажат, кога точно ще започне – на 5, 6 или 7 юли. Ако дойде оферта и ме продадат – добре, ако не – аз съм играч на Спортинг”, обяви българският национал.

Валери Божинов не подмина и темата с националния отбор и информациите, че контролната среща с Холандия може да е била манипулирана от тотомафията.

“Защо все мен питат дали един футболист липсва на националния отбор. Бербатов е футболист с уникални качества. Такъв е и Мартин Петров. Това са играчи, които са дали много на България. Не съм аз човекът, който да каже да ли липсват. Има си ръководни фактори. Любо Пенев е човекът, който решава дали да вземе един футболист или друг.

За мен са пълни глупости слуховете, че мачът с Холандия е уреден от тотомафията. Аз знам какво съм дал в този мач, играх 60 минути. Не е сериозно да се вярва, че някои от холандските играчи е бил „хванат” за този мач, за да се допусне загубата от България. Освен това, защо трябваше да се чака до 94-ата минута”, заяви бившият играч на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити и Парма.

Божинов коментира информациите, че бившият вратар на Левски Георги Петков може да е участвал в схема с манипулирането на резултата от мача на “сините” със Спортинг (Лисабон) в Лига Европа през есента на 2011 г.

“Познавам Георги Петков, играл съм с него в националния отбор, знам го и като човек. Не ми се вярва, че е продавал мач на Левски. За мен не е реално футболист да залага за загуба на собствения си отбор. В Спортинг ситуацията е такава, че вкараш ли 2-3 гола в Лисабон, публиката иска още и със сигурност резултатът ще набъбне”, разкри Божинов.

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки