В Румъния тръбят: Жуниор Мораес става национал на България

Документите на нападателя вече са изготвени, пишат медиите в северната ни съседка

В Румъния тръбят: Жуниор Мораес става национал на България

Жуниор Мораес ще играе за българския национален отбор, твърдят румънските медии. Нападателят бил толкова популярен в България, че вече било задвижено натурализирането му за световните квалификации, където можел да направи дует с Димитър Бербатов.

През лятото Мораес наистина е донесъл в България всички документи, които са му необходими, за да получи гражданство. Единствено се очаква те да бъдат задвижени.

Последният от „червените", който взе български паспорт, бе халфът Маркиньос, които записа няколко мача в държавния ни тим.

Мораес още не е сигурен, че ще остане в ЦСКА, но по принцип нямал проблеми да стане българин, дори да се стигне до трансфер.

Той дори учел доста сериозно езика. За разлика от Тиаго Силва, Жуниор нямал и проблеми с ФИФА, защото никога не е играл за национален отбор.

Румънците също искали да натурализират Мораес, когато той играел в местното първенство, но не били достатъчно бързи. Той бил трансфериран в Украйна, след което се оказа в София. Най-сериозната оферта за Жуниор в момента също е от украинския „Металург" (Запорожие).

Днес в София пристига и словашкият вратар Матуш Козачик, който за последно е играл в кипърския „Анортозис".

Очаква се той веднага да подпише договор с ЦСКА, за да може да тръгне за втория подготвителен лагер, който ще е в турския курорт Болу. За първи път в историята български отбор отива там през лятото, когато температурите са над 40 градуса. Припомняме, че договореният престой в Холандия не бе платен и заради това домакините се отказаха от ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки