Левски срещу босненци или малтийци, ЦСКА срещу азери или словенци, Локо (Пд) срещу холандския Витес

Вижте съперниците на българските представители в Лига Европа

Левски срещу босненци или малтийци, ЦСКА срещу азери или словенци, Локо (Пд) срещу холандския Витес

Левски ще се изправи във втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу победителя от двойката между босненския ФК Сараево и малтийския Хибърниънс. 

ЦСКА 
пък чака победителя от мача ФК Баку (Азербайджан) и Мура (Словения). "Червените" ще гостуват в първия мач на 19 юли, а ще бъдат домакини в реванша на 26 юли.

Отборът на Локомотив Пловдив изтегли като непоставен най-тежък жребий. Финалистът в турнира за Купата на България се падна във втория предварителен кръг срещу холандския Витес. Първата среща ще бъде в България, а реваншът е в Ниската земя.

Това отреди тегленият днес в Нион жребий за състезанието, който също беше на тъмно. От УЕФА изобщо не го проследиха на живо на официалната си страница, както обикновено практикуват. Изглежда, че организацията в европейската централа е занижена покрай Евро 2012.   

От Нион административният директор Атанас Узунов каза, че "смърфовете" ще бъдат домакини на стадион "Георги Аспарухов". Това означава, че в първия си мач Левски ще бъде гост.  

Очаква се утре УЕФА да обяви програмата на мачовете, като са възможни промени от предварителния план. Любопитна подробност е, че Левски и ЦСКА ще бъдат домакини в един ден - 26 юли. 

Срещите от първия квалификационен кръг, който родните отбори прескачат, пък са на 5 и 12 юли. 

Жребият за третия квалификационен кръг е насрочен за 20 юли - между мачовете на българските отбори от втория квалификационен кръг. 



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки