Не откриха доказателства за уредени мачове на Аустрелиън Оупън

TIU започна разследване заради съмнение в манипулация на резултата от двубоя на смесени двойки между Лукаш Кубот и Андреа Хлавачкова срещу испанците Давид Мареро и Лара Аруабарена

Не откриха доказателства за уредени мачове на Аустрелиън Оупън

Антикорупционната комисия към Международната федерация по тенис (TIU) не откри доказателства за уреден мач на Откритото първенство на Австралия, съобщи АП.

 

TIU започна разследване заради съмнение в манипулация на резултата от двубоя на смесени двойки между Лукаш Кубот (Полша) и Андреа Хлавачкова (Чехия) срещу испанците Давид Мареро и Лара Аруабарена от първия кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн през януари.

 

Кубот и Хлавачкова спечелиха с 6:3, 6:0, но резултатът попадна в полезрението след съобщения, базиращи се на информация от букмейкърски къщи, че на двубоя са направени необичайно големи залози.

 

"Антикорупционната комисия на ITF не откри никакви доказателства за корупционни практики и изразява пълната си подкрепа към замесените играчи, които станаха жертви на недоказани спекулации", се казва в съобщение на TIU.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки