Радо Стойчев: Всичко, което правя, е в името на България

"Как можеш да седиш при освиркванията на пълна зала, не знам", заяви бившият селекционер на "лъвовете"

Радо Стойчев: Всичко, което правя, е в името на България

Бившият селекционер на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев даде да се разбере, че няма да се откаже от борбата срещу управлението на родната федерация, предаде репортер на Novsport.com.

Запитан каква е ситуацията в момента и дали има яснота относно случващото се в централата, Стойчев отговори така:

„Управниците много добре знаят каква е реалната ситуация, аз съм се фокусирал върху това да се преборя точно с такива хора.

Това не е лична борба, очаквах да ме обвиняват в какво ли не, даже не искам да коментирам смешните им обвинения”, коментира Стойчев по адрес на твърденията отстрана на БФВ, че той е ощетил отбора и е поставил "неизпълними" условия (за оставки на всички в УС на БФВ), защото не вярвал в потенциала на тима.

„Това са обидни неща, но има толкова други, които са обидни. Радващото е обаче, че хората започнаха все повече да проглеждат, а това е важно много важно.

Вече много по-широк кръг виждат реалността, проблеми си имаме, но те са затова – да се решават. Аз нервен не съм бил никога, когато правя нещата, съм спокоен. Как можеш да седиш при освиркванията на пълна зала, не знам. За мен това е….”, продължи най-успелият български треньор в европейския волейбол.

„Никога не съм се съмнявал, че Данчо Лазаров ще си подаде оставка. Аз съм убеден, че той няма да си я подаде. Аз първия път си подадох своята, защото така трябва да се постъпва, когато има недоволни. Не смятам, че съм направил нещо срещу България, а напротив – всичко, което правя, е в името на България.

Просто, след Олимпиадата не може да се води такава голяма борба, тогава всички играчи и треньори ще са си по клубовете.
Винаги съм мислил, че за да се постигат големи резултати, трябва да се правят големи жертви. Надявам се моята саможертва да е достатъчна.


Иначе играчите са страхотни, те са много готини, радвам се да ги виждам и когато побеждават, ми доставя истинско удоволствие. Аз винаги ще съм с тях, надявам се да успея да отида в Лондон през лятото. Радвам се да ги виждам и когато побеждават, ми доставят истинско удоволствие. Аз винаги ще съм с тях, надявам се да успея да отида в Лондон през лятото. Гледам постоянно националния отбор и ще го правя независимо кой ще играе, кой ще е треньор или кой ще управлява.

Рано е да се каже каква е моментната форма на отбора ни, защото някои от играчите тепърва навлизат в игрови ритъм. Липсва обаче и Андрей (Жеков), за който сега разбрах, че не е дошъл. Нямам представа защо не играе. Пожелавам успех на Найден Найденов, той е върхът на пирамидата”, допълни с усмивка Стойчев.

Лоренцо Мичели: Отборът има нужда от време

Селекционерът на женския отбор говори след Лигата на нациите

София, Плевен и Разлог домакини на допълнителните квалификации за момичетата под 16

Турнирът е тази седмица

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки