„Цар Симеон 1898” участва с 8 колоездачи на държавното лично първенство на шосе

В титулярния мъжки състав попадна абсолютният дебютант – юношеският национал Любомир Николов

„Цар Симеон 1898” участва с 8 колоездачи на държавното лично първенство на шосе

Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще участва с 8 свои състезатели на републиканското лично първенство на шосе за мъже и юноши старша възраст, коeто стартира в Сливен.

За представителния мъжки отбор на "царистите" ще "бягат" капитанът и лидер на отбора Пламен Димов и неговите съотборници Борислав Иванов и Светослав Недев, които бяха титуляри и в държавния представителен тим на България на миналогодишните два силни старта на нашите национали в чужбина – на Международните колоездачни обиколки на Румъния и на Сърбия.

Добрата новина е, че Боби Иванов се възстанови почти напълно от тежката контузия в бедрото, която го мъчеше от доста време и вече е на линия. Дамян Филипов и Радослав Константинов са в чужбина по лични причини, а Николай Бояджиев не е тренирал достатъчно. Поради това и тримата пропускат старта.

В титулярния мъжки състав обаче попадна абсолютният дебютант – юношеският национал Любомир Николов, който беше привлеченият за новия спортно-състезателен сезон от юношеския тим на клуба - старша възраст.

В настоящия състав на юношите старша възраст главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов пък ще заложи на Нако Георгиев, Димчо Тафров, Селяхтин Шакир, Велизар Фурлански и Димитър Найденов.

Държавният индивидуален шампионат при мъжете и юношите старша възраст в Сливен е един от най-важните стартове от календара на Българския колоездачен съюз за настоящия спортно-състезателен сезон по колоездене. Той ще събере в града под Сините камъни всички най-добрите наши колоездачи от всички колоездачни центрове в България.

Надпреварата при мъжете включва две дисциплини. Първата е индивидуално бягане по часовник на 39 километра. Втората е общият старт на 150 километра. При юношите "часовникът" е на 20 км, а общият старт – на 110 км.  Всяка една от двете дисциплини ще си има свое отделно крайно класиране.

Маршрутът в общия старт е много атрактивен. Той се състои от 4 пълни обиколки по Керенския път -  по трасето от село Мечкарево
до град Сливен -  покрай ТЕЦ „Сливен” – село Гавраилово, със сериозно височинно изкачване на баира на Йорданов връх при с. Голямо Чочовени и финал в Сливен.

Бронзов медал за България от Европейската купа по джудо

Отличието взе Виктор Скерлев, който в категория до 73 кг постигна четири победи в репешажите

Празник в басейна! Близо 600 плувци на шестия турнир "Златоперки"

Вижте подробности

Първи медал за България по спортна стрелба в Осиек

В отборното подреждане сме четвърти

Трикратна олимпийска шампионка аут за Париж

Вижте подробности

Сестри Стоеви отпаднаха във втория кръг на турнир по бадминтон в Сингапур

Вижте подробности

България доминира с двойна победа на Световно първенство по брейкинг за младежи

Вижте подробности

Антоанета Костадинова 5-а в Европа на 25 метра пистолет

Българката записа 20 точки във финала

НОВ ШАМАР ЗА ГРАДЕВ! Антъни е аут до март 2026 година

Световната федерация потвърди наказанието

Хванаха олимпийски шампион с допинг

Браз "гори" за 16 месеца, пропуска игрите в Париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки