УЕФА не е пращала становище по казуса с ЦСКА

Новото първенство ще започне или на 23-и, или на 30-и юли, обяви Павел Колев

УЕФА не е пращала становище по казуса с ЦСКА

Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев обяви, че в централата не е пристигало нито официално, нито неофициално писмо от УЕФА по казуса с обединението на ЦСКА с Литекс.

 

Той добави категорично, че изненади при получаването на лиценз няма да има, като единствените неясноти са около ЦСКА.

 

„Изненади в никакъв случай не могат да се очакват. Днес ще съобщим имената на клубовете, които са получили лиценз  от А група за сезон 2015/16, тоест досегашните участници в А група, които ще могат да участват в новия формат на първенството. С това на практика отборите с лиценз ще са девет, тъй като имаме четирима евроучастници. Знаете, че тези, които са получи лиценз за Европа, на практика получават и за А група. Остава да допълним бройката до необходимия формат, който ще търсим. Най-вероятно А група ще бъде от 12 или 14 отбора, по-вероятно е да бъдат 14. Ще изчакаме още няколко дни да приключи ситуацията около ЦСКА. Това е единствената неяснота към момента, иначе всичко останало е ясно. Имаме изпадащи от Б група, имаме шампион на Б група, така че нещата си идват на мястото полека-лека. Запазваме плана, който имахме още в началото на консултациите с клубовете – да ги съберем на 7-и юни и те да гласуват за това в какъв формат да се състезават през новия сезон”, каза той.

 

„Нито официално, нито неофициално не сме информирани от УЕФА по този казус. Това има своето просто обяснение. Ние самите не сме питали УЕФА по никакъв начин, тъй като на практика при нас няма документално внесено нищо все още. Би трябвало на базата на някакви хипотези да ги питаме официално. Не сме го направили, ще изчакаме просто да видим официално документацията, оформена, след което ще я представим на УЕФА и на ФИФА”, добави Колев.

 

Наистина ли ЦСКА са изтеглили молбата си за участие в първенството:

 

„Не мога да коментирам, защото не съм запознат. Последното, което знаем, е, че те подадоха заявка за участие в новия формат на А група и заявка за професионален лиценз като шампион във В група. Ако нещо се е случило, то е станало след смяната на ръководството, която се осъществи наскоро. До мен такъв документ не е достигал”.

 

„Стартът на първенството не е фиксиран все още. Самите клубове трябва да решат кога да започне първенството. Те гласуваха във въпросниците и повечето клубове се обединиха около това първенството да започне около 23-и юли или на 30-и юли. Това са двете възможни дати, които събраха най-много гласове. Няма вариант първенството да почне август”, допълни Павел Колев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки