За няколко дни младите ни боксьори пораснаха с няколко години

Те знаят какво искат и какво е да носят отговорност, каза Инински

За няколко дни младите ни боксьори пораснаха с няколко години

Тези момчета вече са мъже, с гордост каза на пресконференция в Пресклуб "България" днес президентът на БФ Бокс Красимир Инински ден след края на Европейското първенство в София, на което нашите юноши спечелиха 8 медала и отборно се наредиха на трето място. Мотивирани, отговорни и смели, такива са младите ни боксьори.

Радвам се, че оправдаха доверието, сподели старши треньорът Борислав Бояджиев, който преди първенството очакваше от всеки свой състезател силата и волята да се пребори за отличие. И те го направиха. Еврошампионът в кат. 80 кг Благой Найденов сподели, че единственото, което си казва преди да стъпи на ринга, е победа.

Сега Благой гледа към Световното първенство догодина, след това към Младежките Олимпийски Игри с мисълта отново златото да е на гърдите му. Европейският вицешампион в кат. 70 кг Ивайло Иванов разкри, че най-тежкият му мач е бил не загубения финал, а полуфинала на Европейското, когато всъщност е първата битка за медал.

Успехът на юношеския ни национален отбор по бокс вече има отзвук зад граница. Момчетата имат покани да тренират в Русия, Украйна, Англия, Шотландия и Уелс. До края на август ще си починат по плажовете, а от септември ще стягат багажа за първия лагер в Русия.

През октомври ще участват на турнир в Украйна, след това в Русия. В проект е и организирането на състезание в нашата страна.  Колкото повече тренират в чужбина, толкова по-добре, защото тук няма необходимото ниво, обобщи мениджърът на националния отбор и член на УС на БФ Бокс Иван Иванов.

Другият проблем е твърде малкият брой боксьори, с които може да разполага националният треньор Б. Бояджиев, нещо с което се сблъсква и колегата му Михаил Таков в мъжкия състав. В страни като Турция, Азербайджан, Армения, Русия, Украйна има по 200-300 млади състезатели на областно първенство, при нас са 16, обрисува картината Ив. Иванов.

Ръководството на федерацията смята, че постигнатото от боксьорите ни в зала "Универсиада" миналата седмица е вдъхновяващ пример и може да привлече повече момчета да сложат ръкавиците.

Българин със златен медал от Европейско по BJJ

Антони Тодоров надви Ким Ронвал

Фюри взе €150 млн. и заяви: Аз спечелих този мач!

"Страната му е във война - хората са на нейна страна"

Откараха Усик в болница, насрочиха реванша

„Това е за страната ми“, заяви украинецът след успеха над Фюри

За историята: Усик e абсолютен световен шампион (ВИДЕО)

Украинецът нанесе първа загуба на Тайсън Фюри

Джошуа и Роналдо ще гледат заедно мача между Фюри и Усик

Двамата ще се насладят на историческия мач на живо

България с европейска титла по борба

Вижте подробности

Стефан Стефанов стана европейски шампион за момчета

Валерия Станчевва ще спори за титлата при 46-килограмовите

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Фюри срещу Усик - кой е фаворит?

Магомед Рамазанов ще се бори само за злато в Париж

Вижте какво казва единственият ни борец с квота в свободния стил

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки