Джокович се класира на трети пореден финал в Париж

Сърбинът не срещна особени проблеми с австриеца Доминик Тийм

Джокович се класира на трети пореден финал в Париж

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович (Сърбия) се класира за финала на Откритото първенство на Франция след победа над австриеца Доминик Тийм. Водачът в световната ранглиста нямаше особени проблеми и се наложи над младия си съперник с 6:2, 6:1, 6:4 за час и 48 минути. С този успех сърбинът се класира на трети пореден финал в турнира, но все още няма трофей от Париж при 11 титли от Големия шлем. 

 
Днешният му марш към финала беше затъмнен единствено в началото на третия сет, който стартира с 0:3 за австриеца, но Джокович бързо обърна мача до 5:3 в първия полуфинал в Големия шлем на Тийм. Началото на мача беше ударно и въпреки добрата игра от началната линия Джокович проби противника си, след което поведе и с 3:0. При втория си сервис младокът успя да надделее над напрежението на Джоко, но след 20 минути игра номер 1 в света вече водеше с 4:1. Амбицията донесе още един гейм за Доминик Тийм, но сърбинът не се нуждаеше от сервис и с пробив затвори частта на 6:2. Във втория сет до 2:1 за Джокович имаше някаква интрига, а частта приключи бързо. Третия сет беше и най-сериозното пробуждане за Тийм, но в крайна сметка класата си каза думата. 
 
"След финала на "Ролан Гарос" миналата година да стигна пак до мача за титлата, е нещо наистина специално. Този турнир се е намирал винаги високо в мояста листа с приоритетите. Успях да изиграя два от най-добрите си мачове тука именно срещу Бердих на четвъртфинала и днес срещу Тийм на полуфинал и сега ще си почивам един ден, след което започвам да се настройвам за финала. Доминик е невероятен съперник, играе с много мощ. Млад е, за първи път стига до финал от Шлема и може би затова в самото начало беше малко нервен. Аз се опитвам да бъда спокоен, но и агресивен, да пазя основната си линия. Признавам си, че хвърлях едно око на другия полуфинал и сега отивам да го догледам, за да се подготвя за следващия си съперник", каза Джокович веднага след края на мача.
 
Другият финалист ще бъде определен от двубоя между Анди Мъри и миналогодишния шампион Стан Вавринка.
Беретини и Дрейпър ще спорят за трофея в Щутгарт

Двамата ще се срещнат на финала

Корда срещу Де Минор е финалът на турнира в Хертогенбош

Янкито ще срещне австралиеца в битката за трофея

Рубльов пропуска Олимпийските игри

Вижте защо

Гришо се изправя срещу французин на старта в Куинс

Адриан Манарино е първият съперник на българина

Страхотно! Вики Томова е на финал във Валенсия

Вижте подробности

Надал май ще играе и догодина

Вижте какво каза испанецът

Каспер Рууд: Очаквам силен Григор на „Уимбълдън“

"Той може да се представи доста добре на трева"

Виктория Томова продължава към 1/2-финалите във Валенсия

Първата ракета на България победи лесно осмата в схемата Дария Семенистая (Латвия) с 6:3, 6:1

Руските тенисисти получиха разрешение да участват на Олимпиадата в Париж

Решението беше официално прието от ITF

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки