Ивет Лалова бе наградена от Цветан Цветанов и Свилен Нейков (снимки)

Церемонията се проведе в сградата на Министерство на вътрешните работи

Ивет Лалова бе наградена от Цветан Цветанов и Свилен Нейков (снимки)

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков наградиха днес европейската шампионка на 100 метра от Хелзинки 2012 Ивет Лалова.

 

Церемонията се проведе в сградата на Министерство на вътрешните работи и на нея присъства Силвия Дънекова, която спечели квота за олимпийските игри в бягането на 3000 м/пр.

 

Лалова получи от вицепремиера Цветанов почетен плакет за изключителните си заслуги в спорта. Дънекова, която е редови служител на гранична полиция, беше отличена с благодарствена грамота.

 

 

"Искам да благодаря на Ивет Лалова за спечелената титла. Това е огромен успех за царицата на спортовете - леката атлетика и за България като цяло. Ивет Лалова прослави страната и в Хелзинки не случайно беше наречена европейска кралица. Европейската титла на 100 метра е изключителен успех.

 

Тя го постигна с красота, елегантност и в изключителни усилия да се възстанови от тежката контузия преди години. Разговаряхме и Ивет Лалова се съгласи да стане лице на кампанията срещу трафика на хора.

 

Силвия Дънекова е редови служител на гранична полиция и се радвам, че постигна мечтата си да участва на олимпийски игри. Пожелавам им успех в предстоящите стартове и да постигнат лични рекорди на олимпийските игри.

 

Аз съм малко пристрастен към леката атлетика, защото съм се заминавал с този спорт в миналото и съм благодарен за това, което ми даде спорта", заяви Цветан Цветанов.

 

Ивет Лалова получи почетен плакет от министъра на спорта Свилен Нейков и чек за 15 хиляди лева, които се полагат от наредбата на министерството за спечелена европейска титла. Спринтьорката взе наградата и на личния си треньор професор Роберто Бономи, който е в Италия.

 

"Имаме европейска титла и то на 100 метра. Това е невероятен успех за България. Всички говорят за Ивет Лалова и за страната. Благодаря на МВР да подкрепата и помощта към нашите елитни спортисти. Това е продукт на световно ниво, който представя България. Пожелавам и на Ивет Лалова и на Силвия Дънекова да са най-вече здрави и успех на предстоящите олимпийски игри", заяви Свилен Нейков.

 

На церемонията присъстваше и президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов. Ивет Лалова благодари на всички за наградите.

 

"Благодаря от сърце на Министерството на вътрешните работи, на Министерството на спорта и на българската федерация по лека атлетика за помощта, която ни оказват. Искам да пожелая успех на всички български спортисти на олимпийските игри в Лондон", каза Лалова.

 

Министър Цветанов получи като благодарност от федерацията Купата за второ място, спечелена от юношеския отбор на България на неофициално световно първенство в Глендълох (Ирландия).

 

Най-добро време за сезона на 800 м

Вижте подробности

Саръбоюков със сребро в скока на дължина в Австрия

Следващият старт на българина е на Балканския шампионат по лека атлетика в Измир

В Плевен: Над 800 участници в Маратона на приятелството

Те са от над 17 националности

Тихомир Иванов покри норматив за Европейското първенство

29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията

Ружди Ружди с пета световна титла

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Алекс Начева се завърна с победа в тройния скок

Вижте подробности

ОБЗОР: Кенийски победи на Маратон Варна, българите с бронз

Емблематичното за града събитие бе съпътствано от уникален спортен празник

Мароканец спечели полумаратона във Варна

Янислав Тодоров и Памела Ени триумфираха в бягането на 10.5 километра

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки