Шампионът на Румъния прегази Локо (Пловдив) в контрола (видео)

ЧФР Клуж преби "смърфовете" на Емо Велев с 4:1

Шампионът на Румъния прегази Локо (Пловдив) в контрола (видео)
Родният Локомотив (Пловдив) записа трета загуба от три мача по време на подготвителния си лагер в Австрия. След като вече паднаха с 0:4 от Стяуа (Букурещ) и с 2:3 от Зестафони (Грузия), днес възпитаниците на Емил Велев бяха разгромени тежко от румънския шампион ЧФР Клуж с 1:4.
 
В този двубой Кокала заложи с центъра на отбраната на Саламастракис и Христозов, а на фланга се завърна Михаил Венков, който не успя да си уреди трансфер в чужбина. 
 
Мачът започна равностойно, но постепенно играчите на Йоан Андоне, който в един период води и българския ЦСКА, наложиха своя стил на игра и натиснаха съперника си. 
 
Така се стигна до 27-ата минута, когато нападателят на румънците - Капитанос, премина с лекота през Саламастракис и пусна кълбото под плонжа на Господинов за 1:0. 
 
5 минути след гола българите можеха да изравнят, след като Лазаров овладя пред пеналта на Клуж и подаде за Йордан Тодоров, който финтира добре бранител, но от малкото наказателно поле прати кълбото над вратата. 
 
В 37-ата минута пък, румънският шампион получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу Капитанос, която бе реализирана от самия потърпевш за 2:0. 
 
Само 3 минути по-късно Капитанос оформи своя хеттрик, възползвайки се от слабо върната топка с глава към Господинов от страна на Христозов - 3:0. 
 
Само 120 секунди след това попадение Едимар можеше да покачи на 4:0, но Саламастракис подложи крак пред топката, която след това се удари в напречната греда. 
 
Втората част стартира с по-добра игра за румънците, които можеха да вкарат нов гол в 50-ата минута, но удар на Сугу бе спасен от каращия проби при "смърфовете" Баиа. 
 
След още няколко пропуска за Клуж дойде и 71-ата минута, когато Бастос центрира от пряк свободен удар, в наказателното поле Василе Мафтей се извиси и с глава вкара за 4:0.
 
До края на мача българите все пак съумяха да стигнат до почетно попадение, дело на резервата Христо Спасов. Тимонов шутира страхотно от фаул, топката срещна гредата и попадна в младока, който с плътен шут с левия крак оформи крайното 1:4. 
 
Локо (Пловдив) - ЧФР Клуж 1:4
 
0:1 Капитанос 27'
0:2 Капитанос 38' (д)
0:3 Капитанос 41'
0:4 Мафтей 71'
1:4 Спасов 80'
 
Състави
 
Локомотив: Господинов (Баиа 46'), Родригес, Саламастракис (Дьогуе 46'), Христозов, Венков, В. Георгиев (Маламов 63'), Д. Георгиев, Стефанов (Йорданов 46'), Тодоров (Ели Маркес 63'), Тасио (Спасов 63'), Лазаров (Тимонов 46')
 
Клуж: Фелгейраш, Лион, Диого, Николо, Шепши, Хора, Годмеш, Руй Педро, Едимар, Никоара, Капетанос
Резерви: Минка, Пинко, Нафтей, Рада, Камора, Деяк, Мурешан, Бастос, Валенте, Рони, Сугу
 
Жълти картони: Родригес (Локомотив); Сугу, Минка (Клуж)
 
Рефер: Том Хохел
 
Стадион: "Леоганг", Австрия
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки