Наш отбор ще участва в Пътя на коприната

Отборът на Рали Рейд.БГ заминава на едно от най-престижните състезания в Европа - Silk Way Rally утре. Започнало преди 4 години като част от сериите на Дакар и превърнало се във символ на най-престижното и тежко маратонско състезание в Европа, сега то започва на Червения площад в Москва на 7-и юли

Наш отбор ще участва в Пътя на коприната
Отборът на Рали Рейд.БГ заминава на едно от най-престижните състезания в Европа - Silk Way Rally утре. Започнало преди 4 години като част от сериите на Дакар и превърнало се във символ на най-престижното и тежко маратонско състезание в Европа, сега то започва на Червения площад в Москва на 7-и юли. Трасето тази година, с дължина над 4000 километра за 7 състезателни дни, ще бъде още по-трудно в сравнение с предишните издания. То е обновено със 70%, добавени са нови неизследвани маршрути и пустинни зони. Процентът на пясък и пустиня ще бъде над 45%. 
 
Най-добрите отбори от повече от 25 различни нации ще вземат участие в ралито. Нивото, както и в предходните години, ще бъде много високо и в двете категории - автомобили и камиони. За Петър Ценков, първият българин финиширал двукратно на рали Дакар, това ще е дебют в рали рейд състезание с автомобил. Вторият пилот, Иван Маринов - един от доайените в българския автомобилен офф-роуд спорт и изключителен специалист в навигацията, това ще е първа среща с пустинните трасета и специалните уреди в международните състезания.

"Пътят на коприната"е много важно състезание в подготовката за Дакар 2013 и за запознаване с особеностите на машината. Чилийските състезатели Раул Даниньо и втори пилот Хавиер Бланко също ще бъдат част от Рали Рейд.БГ. Отборът ще използва автомобили на Опел, проектирани и направени при известния унгарски състезател и конструктор Балаш Шалай. Асистенцията за Silk Way Rally, която отборът ни ще ползва, също ще е негова.
Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки