Дянков избухна: Има сериозни злоупотреби в БФВолейбол

Актовете са дадени на Данчо Лазаров, той има 2 седмици да отговори, след това всичко става публично достояние

Дянков избухна: Има сериозни злоупотреби в БФВолейбол
Финансовият министър на страната Симеон Дянков заяви в интервю за БНТ, че направената ревизия в БФ Волейбол е показала сериозни нарушения за „доста големи на брой суми“. Вицепремиерът добави, че ще предложи „много резки наказания извън това, което предлага финансовия инспекторат.
 
Ето какво сподели Симеон Дянков пред БНТ по казуса с проверката на БФ Волейбол:
 
Почти е на финал, в смисъл самата ревизия е приключила, дадени са вече актовете, има двуседмичен срок, на председателя на федерацията (Данчо Лазаров - бел.ред) са дадени актовете. Те са доста големи на брой и като суми. Той има двуседмичен срок заедно с федерацията да отговори, след което това става вече публично достояние. Това е третата федерация, в която се прави тази проверка, след мотокроса и ските. И в трите имаше големи проблеми. Тук проблемите са най-големи, от това, което мога да видя предварително, са толкова големи, че смятам да предложа на Министерски съвет за следващия бюджет, бюджетна процедура, първо, явно да са разписани от самото начало какви са парите федерация по федерация, за да не е постоянно да наливаме, ето, във волейбола вече сме дали допълнително над 3 милиона лева заради световна лига, олимпийска квалификация и т.н., но ако не се управлява добре федерацията, защо наливаме тези пари. Да, спортът е важен, но финансите също са важни.
 
Всяка федерация получава от самото министерство пари за подготовка на отборите си. Там, предполагам, някъде около 4-5 милиона лева са дадени от самия бюджет на Свилен Нейков. Извън това обаче за домакинства ние сме дали като извънредни пари някъде около 3 милиона лева вече, за световна лига, олимпийска квалификация, знаете, че имахме допълнителни и от днес всъщност почва финалът на световната лига. Това е добре за спорта, добре е за България. От друга страна, ако не се управляват добре парите, аз искам в самия бюджет да се казва явно за тези федерации, има и наказание, примерно федерация, която не е изпълнявала добре и има лоши показатели в инспектората, за 1, 2 или 3 години въобще да не получава, да е отрязана от държавни пари, защото това са парите на всички нас. Както в "Пирогов" държавни пари отиват там, така и в тези федерации. Ако те не могат да управляват добре пари, трябва да има и наказания, и ще предложа много резки наказания извън това, което предлага финансовият инспекторат.
 

 

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки