Волга блъсна ЦСКА (видео)

Ицо Янев с трето поредно попадение

Волга блъсна ЦСКА (видео)
ЦСКА допусна втора загуба в летните си контроли. След поражението от Торпедо (Москва) с 1:2 на 23 юли в София и победата над иранския шампион Сепахан с 3:0 на 1 юли в Турция, днес отново в южната ни съседка тимът на Стойчо Младенов претърпя загуба – с 1:2 от 12-ия в руската Премиерлига Волга Нижний Новгород. Положителният факт за „червените” безспорно е третото поредно попадение на завърналия се в тима офанзивен халф Христо Янев. Джуджето се разписа от дузпа в края на двубоя и направи загубата на своите почетна.
 
След мача старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отново се оплака от липсата на кадрови потенциал. Той посочи, че разполага само с 16 полеви състезатели. Екзекутора на Ливърпул обаче е доволен от Сивард Спрокел, който започна като титуляр. Младенов обаче със сигурност ще освободи италианеците Алесандро Герарди и Масимо Кода. Дошлият снощи на проби Хавиер Силвестър Мартина, 25-годишен, взе участие през второто полувреме.

В началните минути на контролата действията се развиваха предимно в средата на терена. В 7-ата минута армейците получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на удобна позиция. Зад топката застана Христо Янев, който изпълни технично, но топката мина на сантиметри от напречната греда. Пет минути по-късно отново Ицо Янев притесни вратаря на руснаците Абайев, след като стреля от около 28 метра и принуди стража на съперника да се намесва. В 17-ата минута играчите на Волга организираха първата си по-опасна атака в двубоя, като Киряка стреля от границата на наказателното поле, но кълбото профуча покрай дясната греда. В 22-ата минута Абел Анисе опита пробив в наказателното поле, стреля, но топката бе блокирана от бранител. Халфът получи някаква контузия при това единоборство и не успя да довърши мача. На негово място в 24-ата минута се появи Коста Янев, който застана рамо до рамо с капитана Тошко Янчев в центъра на халфовата линия. Червените стояха по-добре на терена и в последните минути на полувремето осъществиха натиск, но така и не се стигаше до опасност пред Абайев. В 40-ата минута Христо Янев центрира от ъглов удар в наказателното поле на Волга, там обаче Килиън Шеридън не успя да засече топката с глава и да я прати във вратата. В 44-ата минута Максимов направи добра солова акция, стреля от границата на наказателното поле, Благой Макенджиев спаси, но Ахметович бе заел правилната позиция и при добавката вкара на празна врата.
 
На полувремето в състава на ЦСКА бяха направени няколко промени, като централният бранител Пламен Крачунов отстъпи мястото си на Апостол Попов. Тодор Янчев бе заменен от Иван Бандаловски, Алесандро Герарди се появи вместо Педро Мендеш, а на върха на атаката вече действаше Масимо Кода за сметка на Килиън Шеридън. Под рамката на вратата застана Томаш Черни, който замени Макенджиев. В 47-ата минута Бендзъ направи страхотен пропуск с глава, след като от непосредствена близост не улучи вратата. В 59-ата минута Ангел Грънчов замени Сивард Спрокел. Малко преди това Христо Янев опита да отбележи от фаул, но не се получи.  В 65-ата минута след центриране отляво в наказателното поле на ЦСКА Бибилов засече топката с глава и направи 2:0 за Волга. В 66-ата минута Станко Йовчев замени Жерарди, а Петър Стоянов смени Коста Янев. В 72-ата минута Христо Янев опита да вкара от пряк свободен удар, но отново не успя. Малко след това в игра се появи и дошлият на проби Хавиер Мартина. В 86-ата минута Присо направи добър пробив и центрира в наказателното поле, там топката срещна ръката на играч на Волга и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Ицо Янев, който не сгреши при изпълнението. Малко след това резервният вратар на Волга Кержаков спаси опасен удар на Янев.     

Следващата контрола на ЦСКА е в събота /7 юли/ от 17:00 ч срещу румънския Виторул (Констанца). 

ЦСКА - ВОЛГА 1:2

44' Ахметович 
65` Бибилов
87' Янев /д./

 
ЦСКА: 88. Благой Макенджиев ( 12. Томаш Черни – 46’), 4. Сивард Спрокел, 5. Тодор Янчев-к ( 11. Иван Бандаловски – 46’), 7. Христо Янев, 8. Лукаш Саша, 9. Килиън Шеридън ( 31. Масимо Кода – 46’), 14. Педро Мендеш ( 20. Масимо Жерарди  46’ ( 15. Станко Йовчев – 66’)), 16. Антонио Нилсон, 17. Анисе ( 21. Коста Янев – 24’ ( 22. Петър Стоянов – 66’)), 66. Пламен Крачунов ( 19. Апостол Попов – 46’), 99. Нджонго Присо


Стадион: Кълълджахамам

Ето и най-интересното по минути:

90' КРАЙ НА МАЧА!

87' Гол за ЦСКА. Янев намалява изоставането на "червените" от дузпа, отсъдена за игра с ръка на бранител!

72`Хубав удар на Янев от фаул, но пак няма гол.
 
66`Йовчев заменя Жерарди.

66`Коста Янев е сменен от Петър Стоянов.


65`Втори гол за Волга! Бибилов бележи във вратата пазена от Черни.

59`Грънчов заменя Спрокел.

 

47`Шеридън е отстъпил на Кода.
 
47`Жерарди заменя Мендеш.

47`
Вратарска смяна в ЦСКА. Черни на мястото на Макенджиев.
 
47`Апостол Попов е заменил Крачунов.

47`Бандаловски на мястото на Янчев.

46`
Начало на втората част.

 


45`Край на първата част.
 
44`Гол за Волга! Ахметович открива резултата след като преди това Максимов стреля силно, Макенджиев изби ,но Аметович бе на правилното място и вкара.


40`Добро центриране на Ицо Янев в наказателното поле на Волга към Шеридън, ирландецът обаче не успя да засече с глава.

 

24`Принудителна смяна в ЦСКА. Анисе напуска за сметка на Коста Янев.
 
17`Първа опасна атака за играчите на Волга. Киряка напредна и стреля мощно, но топката премина близо до десния страничен стълб.

12`Отново Христо Янев опитва да изненада вратаря на руснаците, но далечният му изстрел е спасен.

12`Първа опасна атака за играчите на Волга. Киряка напредна и стреля мощно, но топката премина близо до десния страничен стълб.

7`Шанс за ЦСКА! Ицо Янев изпълнява добре пряк свободен удар, но топката минава малко над горната греда.
 
1`Начало на мача.
Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки