Стойчо загуби търпение: Аман от такива играчи на проби, отзоваваме ги обратно

"Имаме крещяща нужда от хора, които правят играта и могат да завършват", алармира треньорът на ЦСКА

Стойчо загуби търпение: Аман от такива играчи на проби, отзоваваме ги обратно

Търпението на старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов към играчите на проби в клуба свърши. След загубата с 1:2 от елитния руски Волга в контрола на лагера в Турция, Екзекутора на Ливърпул обяви, че „армейците” имат крещяща нужда от играчи, които могат да градят играта и да завършват създадените голови ситуации. Той ще освободи всички, които са на проби, първи в черния списък са италианците Масимо Кода и Алесандро Герарди.

Отзоваваме ги обратно. Аман от такива! Идват тука и само ни губят времето. ЦСКА не е на такова ниво, че да приема такива на проби. Това, което в момента имаме като селекция, не ме задоволява”, категоричен е наставникът за всички играчи на проби в ЦСКА, които към момента нямат подписан договор с клуба.

„Нормално е да доизчистваме някои неща. Проблемът е, че играем безопасно напред, не може да продължаваме така. ЦСКА има високи цели, по тоя начин няма как да ги изпълним. Предпочитам да има качество, а не количество. В момента ние сме 16 полеви играчи, това не говори добре, , тези, които подписаха (Нилсон, Спрокел, Саша) ще напредват тепърва и при всички положения ще помогнат на отбора. Аз говоря за офанзивни хора, които могат да създават и завършват. При нас се вижда, че напред не се получава. Ние просто нямаме време, нямаме абсолютно никакво време (за селекцията като цяло).”, обясни Младенов пред "Дарик".

Треньорът посочи какво е нужно на клуба и оцени думите си за слабата селекция като реалност, а не предупреждение или заплаха към някого.

Моето желание е да имаме качествени офанзивни хора в средата на терена, както и нападатели, и крила. Да приемем, че играех в схема 4-3-3. Имаме крещяща нужда от хора, които правят играта и могат да завършват. Не го казвам от отчаяние или дан плаша , да стряскам някого, просто това е реалността”.

Не знам нищо за Мораес”, лаконично отклони той въпроса по темата за трансфера на Жуниор Мораес.

Младенов обясни и защо няма да одобри Масимо Кода, който вкара гол и направи асистенция срещу Сепахан. „Просто никой не може да ме убеди, че като е вкарал гол и е много добър, аз гледам всичко. Надявам се оттук нататък да пристигат само качествени играчи, тия, които досега идват, не са на ниво.”

„Новият спортен директор е много добронамерен, даже предложи да участва в тренировъчния процес. Надявам се той да се справи добре със селекцията.”, каза Стойчо за новия спортен директор Родолфо Ваноли.

Младенов отряза мераците на Ботев (Пд) за Апостол Попов. „Да забравят Апостол Попов. Той е част от този отбор и е един от основните хора, около които се гради стила и играта. Тези играчи, които имаме - не искам да се разделя с никой от тях.

 

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки