Владо Николов иска да играе на Олимпиадата (+ВИДЕО)

Капитанът отрече слуховете, че планира оттегляне от националния отбор

Владо Николов иска да играе на Олимпиадата (+ВИДЕО)

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов разсея слуховете, че може да се откаже от отбора след края на финалите в Световната лига. След победата над Германия с 3:1 гейма на старта в „Арена Армеец”, Николов обяви, че за него е чест да играе за родината и ще играе за България в Лондон, ако Найден Найденов разчита на него.

Стига да бъда включен в отбора, разбира се, че ще играя за България. Кога съм казал нещо друго? За мен е чест да играя за България и стига треньорът да прецени, че трябва да бъда в отбора, аз ще бъда в отбора и ще направя всичко възможно.”, сподели Владимир Николов пред репортер на Novsport.com.

Николов обясни какво се случва между него, треньора и отбора. Според него в националния няма гарантирани титуляри, но той ще бъде безценен в Лондон заради опита си.

”С Найден говорихме днес, но това е несериозно да питаш мен или него за гарантирано място. Това не е клуб на пенсионера. В момента Соколов е в по-добро физическо състояние и по-добра сработка с Братоев, така че това не е нещо ненормално. Когато получиш шанс, трябва да го използваш максимално добре. Говорихме с Найден за неговите виждания за отбора, затова, че той разчита на моята помощ, че Цецо е в по-добро състояние. Попита ме дали ще бъда на разположение на отбора - аз му отговорих, че дори да трябва да вдигна една топка, аз съм на разположение. За Олимпиадата аз съм сигурен, че моето физическо състояние и сработка с Жоро ще се подобри. И както във всеки отбор, ще играе по-добрият. Ако Цецо се представя по-добре в тренировките, ще играе той. Аз съм по-опитен и когато напрежението е по-голямо, ще бъда безценен.

Конкретно за успеха над Германия с 3:1 капитанът каза: „Много сме щастливи от победата тази вечер. Най-важното за мен е, че успяхме да покажем характер. Успяхме да забравим всички проблеми през последните месеци, цялото напрежение, всичкият негативизъм, който е около нас и успяхме да спечелим срещу един много силен противник. Искам да ги поздравя за играта. Много сме щастливи от победата.”

 

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки