Найден Найденов: Пречупихме Германия със сервис и блокада (+ВИДЕО)

"Надявам се Владо да води отбора на Олимпиадата"

Найден Найденов: Пречупихме Германия със сервис и блокада (+ВИДЕО)

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол изрази надежда, че Владимир Николов ще продължи да води тима като капитан и на Олимпийските игри в Лондон.

След победата с 3:1 над Германия в първи мач за двата тима от финалите на Световната лига в София, Найденов не скри задоволството, си от факта, че сме успели да отмъстим на Бундестима за трите загуби през последните седмици в най-подходящия момент.

„Това беше едно отмъщение и трябваше да си го върнем точно сега, точно в този момент. Много, много важна победа. Не мога да не бъда щастлив, че отборът игра като отбор. Имахме много трудни моменти, но успявахме да излезем от тях. Това показва, че вървим в правилна посока. Това беше първият ми мач с такова голямо значение. Другото нещо е, че успяхме да си го върнем на Германия за тази олимпийска квалификация и то в момент, когато няма връщане назад.”, каза Найденов пред репортер на Novsport.com.

Той посочи и компонентите, с които сме успели да сломим Германия. „Пречупихме Германия със сервис и блокада. Тактически правилно играхме, Владо си свърши работата – влезе и помогна, надявам се да води отбора и на Олимпиадата. Мога да поздравя момчетата и да гледаме напред и то положително. Затова не искам в момента да се дискутират неща, които могат само да създават интриги. Извън отбора не ме интересува изобщо какво става.”, ясно заяви насавникът.

Избраниците на България за Лондон още не са обявени, но това не е направено от недоглеждане, а е умишлено. Найденов разясни, че в момента работи с 15-16 играчи и не иска да обявява публично своя списък от 12 души, за да не демотивира тези, които няма да пътуват за Лондон.

Треньорът подчерта, че в отбора няма сигурни титуляри. "Всеки в този отбор трябва да си извоюва мястото, няма значение дали е Владо Николов. Който е в най-добро състояние, той ще играе."

Найденов обясни, че няма да прави тънки сметки за избор на противник на полуфиналите и България ще излезе за победа срещу САЩ в петък вечер. "Ние ще си играем просто за победа. Знаете, че когато започнеш да избираш, става лошо.”, заяви той и побърза да предупреди, че това е само първият мач и още нищо не сме направили, защото най-тежкото тепърва предстои.

Найденов не пожела да изрази мнение за отказа на Андрей Жеков да играе за България и кратко коментира. "Това беше решение на Андрей. Щом така той се чувства по-добре… Явно си има причини. Просто не се чувства пълноценен."
 

 

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки