Катя Христова подобри личния си рекорд на 400 метра

Даниел Добрев спечели скока на дължина

Катя Христова подобри личния си рекорд на 400 метра

Катя Христова подобри личния си рекорд в бягането на 400 метра по време на международния турнир "Самарско знаме" в Стара Загора, въпреки че завърши на трето място, а Даниел Добрев беше над всички в скока на дължина. Христова, шампионка на България, финишира за 53.19 секунди, след като през миналата седмица записа предния си връх от 53.30 секунди. Тя е с покрит норматив за европейското първенство в Амстердам през юли и на 400 метра, и на 800 метра. Христова ще бяга по-късно днес и на 800 м на стадион "Берое".

Сериозна беше конкуренцията в едната обиколка за атлетката ни. Победата завоюва световната шампионка за кадетки и сребърна медалистка от Младежките олимпийски игри Салва Саид (Бахрейн), която е състезателка на българина Янко Братанов. Спринтьорката от Бахрейн финишира за 51.63 секунди - личен рекорд за годината. Втората позиция зае сръбкинята Тамара Саласки - 51.89 секунди, също най-добро постижение в кариерата за нея.

На 400 метра при мъжете с рекорд на турнира се наложи Али Камис (Бах) - друг атлет на Братанов. Бахрейнецът не вложи много енергия в обиколката, финиширайки за 45.82 секунди. В края на месец май той записа най-бързото бягане на 400 метра, постигано в България - 44.55 сек. Подгласник на Камис в Стара Загора стана сънародникът му Абас Абубакер с 46.05 секунди. 

Даниел Добрев спечели първото място и респективно 1000 лева от наградния фонд в скока на дължина. Трениращият при Атанас Атанасов от есента сливналия се приземи на 7.39 метра (+0.7 м/сек).

Втората позиция зае Денис Ерадири със скок на 7.13 сек (+0.4 м/сек). Третият атлет с опит над 7 метра се нареди на бронзовото място - Даниел Анков със 7.04 м (+0.1 м/сек).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки