България спечели отборната титла на Европейския шампионат по СуперМото в Плевен

На летищен комплекс „Долна Митрополия”, Плевен караха 96 състезатели от 6 държави

България спечели отборната титла на Европейския шампионат по СуперМото в Плевен

Без инциденти и много оспорвано преминаха днешните състезания от втория кръг на Европейския шампионат по СуперМото и четвъртия кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

На летищен комплекс „Долна Митрополия”, Плевен караха 96 състезатели от 6 държави (България, Гърция, Румъния, Турция, Македония и Сърбия). Времето също беше повече от приятно за състезатели и публика, като температурите не надвишаваха 25 градуса през целия ден.

 

При SP125 от Балканския шампионат на писта победата спечели Милен Георгиев (България,Априля) пред Жулиета Ленкова (България,Априля) и  Здравко Маринов (България,Априля).

Във F600сс. спечелилият квалификацията  Красимир Михайлов (България,Кавазаки) триумфира на първото място в състезанието. Михайлов кара много убедително през цялото време и заслужено си тръгва от Долна Митрополия като победител. Втори се класираТодор Меченски (България,Ямаха), а  Андреас Психогиос (Гърция) финишира трети.

 

Атанас Нейчев (България,Априля) беше най-бърз във F1000cc. Той се движеше на първа позиция през всичките 10 обиколки, след като стартира отлично от третото място и  бързо успя да заеме лидерската позиция, която не изпусна до края. След него остана Михаил Атанасов (България,Сузуки) , който за малко да падне на финалния завой, но удържа мотора и остана зад Нейчев. Слободан Ивчески (Македония) завърши трети.

 

В SuperSport беше също много драматично до самия край. Александър Георгиев (България,Хонда) караше отлично, но една обиколка преди края се подхлъзна и падна. Георгиев се изправи много бързо, но това му костваше освен победата и класиране на подиума, защото остана 5-ти. Победата спечели Йонел Паскота (Румъния). Пилотът от северната ни съседка притискаше през цялото време Георгиев, за да го изпревари, но след падането на Александър пътя към успеха на румънеца  се „изчисти” и триумфира в състезанието. Паскота спечели и трофея на „Спорт тото” за най-бърза обиколка в квалификацията – 1:35:996 минути.

 

Красен Кънчев (България,БМВ) стигна до успеха в SuperBike, след като поведе колоната още от старта. На 23 секунди зад него финишира Димитър Митов (България,БМВ), а на трето място за награждаване се качи Пламен Бонев (България,БМВ).

 

На Европейския шампионат по СуперМото в SM 65 и SM85 първото място след двата манша спечели Кан Ончу от Турция. В първия манш Кан остана след брат си Дениз, а втория го спечели безапелационно. Четири обиколки преди края повреда в мотора накара Дениз Ончу да намали скоростта и финишира 7-ми, но благодарение на 39 (25+14 )точки от двата манша се класира трети от кръга за Европейския шампионат. Втори се нареди Николай Малинов (България, КТМ, 1-4, 2-2, 40 точки).

 

В SM-S3 Хакан Халми (България, КТМ) триумфира с победата и в двата манша.  Алекс Димитров (България, КТМ) се класира втори и в двете пробягвания,а Янислав Стойнов (България, КТМ) остана зад тях и се качи на третото място на подиума.

 

При SM-OPEN много силно каране във втория манш направиАлександър Георгиев (България, КТМ). След като в първия остана зад Янко Ташев (България,ТМ) във втория старт Георгиев даде всичко от себе си и заслужено се поздрави с успеха. Ташев приключи след него, а трети Борислав Стоименов (България, КТМ).

 

В класирането по нации от Европейското по СуперМото победител е България, пред Турция и Румъния. В подреждането за Балканския шампионат отново страната ни е убедителен лидер благодарение на представянето на родните пилоти. Румъния и Македония получиха призовете за второ и трето място. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки