Сензациите в пресата: Левски пробва да си върне Антонио Вутов

Стефан Генов на заключителни преговори с Пирин Благоевград; БФС чака съда за ЦСКА; Черно море се ослушва за Менголо

Сензациите в пресата: Левски пробва да си върне Антонио Вутов

 Ето някои от сензациите в българския спортен печат в събота, 18-ти юни, 2016 г. :

Тема Спорт: "Левски пробва да си върне Антонио Вутов"

Левски ще се опита да си върне Антонио Вутов. 20-годишният футболист в момента е собственост на италианския елитен Удинезе. Оставането му там обаче не е сигурно. През изминалия сезон юношата на сините бе пратен под наем в третодивизионния Пескара. В този тим той изигра 22 двубоя, в които реализира един гол. Срокът на преотстъпване на Вутов изтече и той трябва да започне подготовка с Удинезе. От Козенца вече обявиха, че ще пробват да го задържат, като ще започнат преговори с клуба от Серия А за удължаване на правата му.
 
От Герена също реагираха и искат младежкият национал отново да облече фланелката на сините. Той дебютира за Левски в А група още ненавършил 16 години - на 8 април 2012 година при домакинското равенство 1:1 с Локомотив София. През сезон 2011/12 той участва в 5 шампионатни двубоя, през следващата в 4, а през 2013/14 се наложи като титуляр - 19 мача с два гола в елита. Със силните си изяви хвана окото на няколко чуждестранни клуба, но най-настоятелен за подписа му бе Удинезе - италианците го взеха в началото на 2014 година, след като извадиха по-добра оферта от тази на Лудогорец. На Герена взеха около 600 хиляди евро за него. За Левски Вутов изигра общо 39 мача във всички турнири, в които бе точен 4 пъти.
 
Антонио първо играеше в младежкия тим на Удинезе. През сезон 2014/15 така и не успя да пробие при мъжете - бе на пейката само в един двубой в Серия А, така и не записа дебют. Затова и бе пратен да трупа стаж в Козенца. Левски ще се опита да привлече и нападател. Сините все още не са се отказали от идеята да вземат Исмаил Иса. Те следят ситуацията и около крилото Галин Иванов.


Меридиан Мач: "БФС чака съда за ЦСКА"

Забавянето на позицията на БФС по казуса  „ЦСКА"  има съвсем логично обяснение. От футболната централа не смеят да рискуват с преждевременно решение преди съдът да се произнесе по делото за обявяване в несъстоятелност на автентичния клуб. Това трябва да стане до края на месеца, след като едномесечният срок за внасяне на оздравителни планове за задлъжнялото дружество изтича на 26 юни.   Едва при липсата на интерес към възстановяването на ПФК ЦСКА АД съдът може да го обяви в ликвидация, което е чакано с нетърпение от хората, които сега са узурпирали клуба.
 
При представянето на план и одобрението му от кредиторите обаче, новият хибрид между Литекс и Етрополе няма как да се нанесе на „Армията" и да има каквито и да било претенции за миналото и историята на „червените". При това положение истинският ЦСКА може да бъде допуснат до новата Втора лига, като биха се направили и компромиси със сроковете, ако се наложи.
Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев вече призна, че от централата първо ще се допитат до Правната комисия за мнение, което ясно показва, че методите на ръководството на мелеза ЦСКА-Литекс не са законни и трудно ще издържат, ако евентуалното му допускане в елита бъде атакувано в съда от други клубове.

Тема Спорт: "Стефан Генов на заключителни преговори с Пирин Благоевград"

Ръководството на Пирин ще проведе заключителни преговори със Стефан Генов днес и утре. Специалистът бе поканен от шефовете на благоевградчани да поеме тима. Позицията е вакантна, след като договорът на Наджи Шенсой не бе подновен. Косоварят пое орлетата през миналата есен, когато отборът бе на последно място в класирането и всички го сочеха за сигурен изпадащ. Наджи обаче свърши добра работа и остави отбора в елита. След това обаче не успя да се разбере с клуба за нов контракт.

Пирин започва подготовка за новото първенство в 18:00 часа в понеделник и дотогава трябва да е ясно кой ще е начело на отбора. Шефовете работят и по селекцията. В състава се завръща нападателят Станислав Костов, който не получи нов договор от Берое. Отправена бе и оферта към Ор-лин Старокин. В момента универсалният футболист е свободен агент, след като си тръгна от Ботев Пд. Вчера клубът прекрати договора на защитника Емил Виячки. Това стана по взаимно съгласие. Виячки така и не успя да си спечели титулярно място през миналата кампания. Вариант за Пирин е Мартин Кавдански. Орлетата бяха напуснати и от Александър Дюлгеров. Халфът Еденилсон Бергонси няма да се появи в Благоевград 8 понеделник, защото е получил по-дълга почивка. 

Меридиан Мач: "Черно море се ослушва за Менголо"


Черно море може да приюти един от нежеланите футболисти в Левски Джъстин Менголо. Футболистът бе доведен на „Герена" от бившия вече спортен директор на „сините" Георги Иванов, който в понеделник ще бъде обявен официално за треньор на „моряците". Никак не е изключено Георги Иванов да се опита да вземе Менголо със себе си, след като го искаше дълго на „Герена". Проблем обаче би била заплатата на футболиста, който взима доста пари в Левски.

Припомняме, че в Левски всячески се опитват да се разделят с Менголо. Той не бе желан още от Стойчо Стоев, а сега и Люпко Петрович обяви, че не попада в плановете му и не знае кога изобщо ще се прибере в България. Липсва официално съобщение, че контрактът на играча е прекратен. Не се знае и какво е мнението на новите спортни шефове Андрей Желязков и Станислав Ангелов, които може да стопират сделката. На този етап изглежда почти сигурно, че Мехди Бурабия ще остане в Левски, макар че също не е сред любимците на Петрович. Халфът също бе спряган за завръща не в Черно море, но след напускането на Бедоя и близнаците Цоневи опциите средата на терена останаха твърде малко. В същото време от вчера играчите на Левски тренират двуразово на лагера в Правец. Очакваше се снощи към тях да се присъединят националите, като в краен случай това ще се случи днес.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки