Багата отново защити световната си титла (ВИДЕО)

"Подготвях се дълго за този мач, нямаше как да оставя една аркада да ме спре", каза след успеха българинът

Багата отново защити световната си титла (ВИДЕО)

Благой Иванов-Багата за втори път защити световната си титла в тежка категория на веригата WSOF.

Българинът успя да победи претендента Джош Копланд, известен с прякора Пухкавия мечок, след съдийско решение при 49-46, 49-46 и 48-47.

След изключително динамичен и кървав първи рунд, във втория двамата бойци бяха с отворени аркади, които застрашиха двубоя от прекратяване, но въпреки това не спряха с активна размяна на удари в стойка.

Двамата продължиха активно, показвайки много добра кардио подготовка, а в третия рунд Копланд отнесе няколко здрави удара, които понесе с желязната си брадичка.



Четвъртата част не се различаваше по нищо от останалите. Дори напротив - двамата се впуснаха в още по-ожесточени размени на удари без никаква индикация, че някой от двамата ще се откаже. Багата успя да нанесе добра серия от удари и притисна Копланд към клетката, но американецът бързо се съвзе и отвърна с комбинация и удар с коляно. Двамата отново продължиха с размените, като по-агресивен през цялата среща си остана Иванов.



В петия рунд двамата отново започнаха с размени още от самото начало, за радост на публиката. Иванов за момент успя да пречупи опонента си, който все по-често започна да бяга назад, но след това винаги се връщаше. Към края на рунда Благой понесе няколко силни удара, които го замаяха, но самбистът бързо приложи и другия си арсенал и свали Копланд на земята, заемайки доминираща позиция върху него, като след кратка схватка му позволи да се изправи, за да продължат размените в стойка.

В крайна сметка заслужено съдиите дадоха победата на Багата, който заяви след успеха:

"Благодаря на семейството ми, на феновете, както и на всички българи за подкрепата. Подготвях се толкова дълго време за този мач. Нямаше как да оставя една аркада да ме спре."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки