Прогнозите за Цвети Стоянова са обнадеждаващи

„Тя си е отворила очите и вече гледа”, разкри Тервел Пулев след разговор с брата на гимнастичката, която има всички шансове да бъде излекувана без непоправими увреждания

Прогнозите за Цвети Стоянова са обнадеждаващи
„Братът на Цветелина Стоянова ми каза, че прогнозите са обнадеждаващи, че тя си е отворила очите и гледа!”

Това разкри боксьорът Тервел Пулев, който е разговарял с Найден Стоянов, който е бивш национал по бокс, относно състоянието на гимнастичката ни. 

Междувременно от "Пирогов", където се лекува момичето след падането от шестия етаж, уточниха, че няма кръводарителска кампания, а са поискали от близките на световната ни шампионка да дарят кръв. На този етап обаче количествата са достатъчни. Иначе гимнастичката ни остава в реанимацията и се бори за живота си след тежкия инцидент.

Тя обаче има всички шансове да бъде излекувана без непоправими увреждания. Добрите новини са след направения вчера преглед с ядрено-магнитен резонанс. Скенерът е показал, че няма прекъсвания на гръбначния мозък на световната шампионка. Това на практика би трябвало да означава, че няма опасност Цветелина да не може да движи крайниците и да остане инвалид. На гимнастичката са направени и други рентгенови диагностики, за да станат ясни какви счупвания и костни наранявания е получила след фаталния полет, причините за който все още не са ясни.

Въпреки добрите новини състоянието на Цветелина все още остава тежко, защото има проблеми с пострадалите органи, посочват лекари от "Пирогов". Цветелина бе оперирана веднага след постъпването в болницата, като първо беше изваден разкъсаният при падането далак. Още тогава бяха установени сериозни наранявания на гръдния кош, корема и прешлените. Увредени са също белият и черният дроб.

"Още е на командно дишане, но вече движи леко пръсти на ръцете и краката. Има подобрение, вярвам на лекарите. Според тях няма нужда от нова интервенция", заяви и бащата на гимнастичката - треньорът по бокс Йордан Стоянов, цитиран от "Стандарт".

"Само да се оправи - тя ще си каже всичко, което й е било на душата. Ние с нея почти не сме се виждали напоследък - по състезания, по лагери. Аз не знам на кой свят съм, синът ми Начко (боксьорът Найден Стоянов) движи нещата и само ми казва - "Татко, не бой се...". Благодаря на цялата държава. Лекарският екип, който се грижи за дъщеря ми, е перфектен. Дано има късмет под грижите на тези лекари да се оправи. Това е Божа работа. Каквото и да направим ние, оттам нататък е Господ. Това е истината",  заявява бащата, който твърди, че не обвинява никого за трагедията, защото няма представа какво се е случило.

Междувременно от лагера на националките ни в Израел дойде новината, че Цветелина е поискала прошка от съотборничките си и от Илияна Раева миналата събота. Предишната вечер момичетата от ансамбъла били при нея до 1 часа през нощта, за да говорят, след като тя била категорична, че иска да се откаже.

Това разказаха треньорът Ина Ананиева и шефът на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева пред Нова тв.  Според тях в общ чат между съотборничките Цветелина написала "Простете ми". Цвети се обадила на Раева с думите да й прости. В сряда тя отишла в кабинета й и казала, че иска да се откаже. Вечерта прекарала в дома на Раева и заспала там. На сутринта казала, че много иска да тренира. Часове по-късно обаче се отказала.

Междувременно ансамбълът на България, който в момента е в Израел, продължава участието си на Европейското първенство.

В неделя тимът ни ще участва на финалите на отделните уреди. Грациите заявиха категорично, че играят и се борят само и единствено заради Цвети.

Снощи отборът ни се класира на пето място в многобоя, а Цветелина Найденова е убедена, че правилното решение е гимнастичките ни да участват на Европейското в Израел след инцидента.

„Искахме да играем за Цвети по най-добрия начин и мисля, че го направихме”, посочи тя.

„Искам да й кажа, че много я обичам и винаги ще съм до нея каквото и да се случва и вярвам, че ще се оправи и ще бъде същият човек както преди. Всички го вярваме и направихме всичко това за нея. Сега не осъзнавам на 100% това, което направихме, но след време ще осъзнаем колко сме силни”, допълни Найденова, а президентът на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева посочи:

„Момичетата минаха през един ад, минаха го с отличен. Много колеги тук бяха разбрали и ще ви спестя какво казаха те, защото ние тук имаме невероятна подкрепа и вие сте свидетели. Те са прави за себе си и затова те са там. А ние сме прави за себе си и затова ние сме тук. Затова тя е Цвети - големият шампион. Затова аз съм Илиана Раева. Ето това е отговорът ми!”
Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки