Дешан: Франция се цели в първото място в групата

"Футболната философия на швейцарците е да играят отворено"

Дешан: Франция се цели в първото място в групата

Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан гледа напред към още един вълнуващ мач на неговия отбор, този път срещу Швейцария. Срещата в неделя от група А ще се играе на стадион Пиер Моро в Лил. Петлите имат 6 точки, докато Швейцария е с 4 и двата тима ще определят победителя в групата.

 

В първите два мача домакините стигнаха до победата в последните минути, а Дешан обяви, че причина за това е прекалено дефанзивното поведение на съперниците им. Но каквито и да бяха победите, те гарантираха участие на осминафиналите.

 

Попитан дали очаква по-отворена игра в Лил утре вечер, Дешан каза: "Да, би трябвало да бъде такъв мач. Футболната философия на швейцарците е да играят отворено, да се опитват да създават положения.

 

Но не искам да изглежда, че очаквам лесен мач срещу утрешния съперник. Просто смятам, че ще има повече футбол и по-малко фаулове.

 

Баскът каза още, че най-вероятно ще направи ротации в състава си, но не даде индикации в каква посока трябва да се търсят промените и какъв ще бъдат стартовите 11.

 

"Аз трябва да пусна на терена състав, който със сигурност да ни осигури 1-ото място в групата. И това е нашето желание, разбира се."

 

Покривът на стадиона най-вероятно ще бъде пуснат отново, както беше при победата на Словакия над Русия. Това се налага заради непрекъснатите дъждове над Северна Франция в последните дни. УЕФА обаче се оплака от състоянието на терена на стадиона в Лил и двата утрешни съперника тренираха на игрища в района на Лил, за да не бъдат нанесени повече щети на тревната настилка.

 

"Това е доста изненадващо, като имам предвид не само терена в Лил. Този в Марсилия също може да поднесе доста изненади, коментира вратарят Юго Льорис, който седна до треньора на пресконференцията.

 

Но ние сме професионални футболисти и трябва да се адаптираме към условията, които ни се предлагат за игра", спокойно добави той.

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки