Багери влизат на „Тича“ до дни, ремонтът на стойност 1,2 млн. лева

Двама от Чехия почват подготовка с „моряците”

Багери влизат на „Тича“ до дни, ремонтът на стойност 1,2 млн. лева

Ръководството на Черно море започва всичко необходимо за старта на ремонтните дейности на „Тича”. Очаква се до десетина дни багерите да влязат на стадиона, за да се даде ход на подмяна на тревното покритие.

От клуба споделиха, че обновяването ще започне веднага след като бъдат преведени гласуваните от Министерския съвет средства в размер на един милион лева. Ремонтът на „Тича” ще е на стойност 1,2 млн. лева и включва поставяне на осветление на стадиона и подмяна на тревното покритие. Слагането на лампи ще глътне 800 хиляди лева. А направата на ново игрище два пъти по-малко - около 400 хиляди лева.

Останалите необходими средства над държавната субсидия - около 200 хиляди лева, ще бъдат инвестирани от клуба. Заради плануваните ремонти Черно море няма да може да домакинства известно време във Варна. Първите си мачове от новата Първа професионална лига отборът ще играе на стадион "Калиакра" в Каварна.

Междувременно стана ясно, че двама футболисти от Чехия ще започнат подготовка с Черно море следващата седмица. Засега от „Тича” пазят в тайна имената им, както и на какви постове играят. Дуото ще изкара пробен период при моряците и едва тогава ще стане ясно дали ще им бъдат предложени договори.

Както е известно, бъдещият треньор на варненци Георги Иванов има връзки на чешкия пазар. Оттам през зимата той доведе в Левски Франсис Нар. Ганаецът бе закупен от Баник Острава. До този момент с Черно море подписаха нападателят Георги Андонов, младежкият национал Георги Радев, Александър Цветков, стражът Емил Михайлов, Иван Коконов и Николай Минков.

Преди десетина дни на „Тича” пристигна и бразилецът Пауло Енрике Суарес Перейра, който ще изкара пробен период при варненци. В момента левият бранител тренира индивидуално, тъй като от доста време е без отбор. Тимът от морската столица следи ситуацията с напусналите Ботев Даниел Златков и Орлин Старокин, пише "Тема спорт".

Първата тренировка на моряците от предсезонната подготовка стартира на 22 юни, сряда. В първите два дни от предстоящата седмица футболистите ще минат на две групи задължителните медицински изследвания през спортния диспансер. Очаква се в понеделник официално Георги Иванов да сложи подпис под договор с клуба.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки