Чили преодоля Колумбия и ще защитава титлата си на Копа Америка (ВИДЕО)

Чилийците за втора поредна година ще се изправят срещу Аржентина в спор за трофея

Чили преодоля Колумбия и ще защитава титлата си на Копа Америка (ВИДЕО)

Чили ще защитава титлата си на Копа Америка срещу Аржентина, след като в двубой игран днес се наложи с 2:0 над Колумбия. Финалът ще е повторение на миналогодишното издание на надпреварата, когато чилийците успяха да вдигнат трофея след изпълнение на дузпи именно срещу „гаучосите”.

След убедителното 7:0 над Мексико в четвъртфиналната фаза футболистите на Хуан Антонио Пици записаха нов двубой без допуснат гол, този път срещу Колумбия.

В 7-ата минута Фуенсалида центрира отдясно, Куадрадо опита да изчисти топката с глава, но вместо това прати кълбото в краката на Арангис, който от непосредствена близост стреля точно за 1:0.

Само четири минути по-късно чилийците удвоиха аванса си. Алексис Санчес отправи мощен удар, който разтресе страничната греда, топката щастливо се отклони към Фуенсалида, който на празна врата покачи на 2:0.

Чили намали оборотите в средата на първата част, което даде възможност на колумбийците да погледнат по-смело към вратата на своя опонент, но блестящи намеси на Клаудио Браво малко преди почивката запазиха резултата непроменен.

На полувремето над стадион „Солджър Фийлд” се изсипа проливен дъжд, което доведе до забавянето на старта на втората част с близо 2 часа и половина.

След почивката отново колумбийците владееха повече топката, но в 57-ата минута Карлос Санчес получи червен картон, наклонявайки везните още повече в полза на Чили.

До края на двубоя и двата тима имаха възможност да отбележат, но отлични спасявания на Давид Оспина и Клаудио Браво запазиха резултата непроменен.

Колумбия ще спори със САЩ за бронза на 26 юни, а финалът между Аржентина и Чили ще се играе на 27 юни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки