Модрич срещу Роналдо месец след "Сан Сиро"

Ако вкара поне веднъж, Роналдо ще изравни Мишел Платини по попадения във вечната ранглиста на турнира

Модрич срещу Роналдо месец след "Сан Сиро"

На 28 май Кристиано Роналдо и Лука Модрич се прегръщаха след спечелването на Шампионска­та лига с Реал Мадрид на "Сан Сиро". Пепе съ­що бе в тима. Днес, близо месец след мача в Ми­лано, хърватинът Мо­дрич ще се изправи сре­щу двамата си порту-галски приятели в осми­нафинал на европейско­то първенство.

Лука имаше проблеми с травма - смениха го в средата на втората част срещу Чехия, а по­сле срещу Испания изобщо не игра. Въпреки то­ва Модрич пак повлия на мача, тъй като на терена бяха негови съотборници от Реал. По негов съвет врата­рят Субашич не се хвър­ли по ъглите, а изчака фронталния удар на Серхио Рамос от бялата точка при 1:1.

Какво ще се случи сега, ако Португалия полу­чи дузпа? Ще разкрие ли Модрич пак печеливша­та формула? Кристиано Роналдо вече стреля веднъж в гредата от бя­лата точка срещу Ав­стрия (0:0) на това пър­венство, но си остава титулярният изпълни­тел на 11-метрови уда­ри - Фернандо Сантош потвърди това още след онзи мач.

Модрич тръгна силно във Франция. Вкара фамозен гол за 1:0 над Тур­ция с далечен удар, за който Волкан Бобаджан нямаше отговор. "Всич­ки знаем колко добър е Лука - признава съот­борникът му Иван Перишич. - Предпочетохме да не се рискува с него, за да е на линия за осми­нафинала."

Дотук португалците трудно измъкват точ­ките си на турнира, за­вършиха три пъти на­равно в уж лесна група. Пепе бе солиден в пър­вите два мача, а макар да не направи големи грешки срещу Унгария, бе подвластен на обща­та лудост на защита­та, която се срина в на­чалото на втората част. Пепе няма гол до­тук, не го стори и на предишните две евро­пейски първенства, но работата му е друга, а и Сантос е доволен от играта му.

След като в първите два мача Кристиано Ро­налдо не успя да се раз­пише, критиките към него заваляха. Героят на Лузитания обаче спаси тима си с два гола и асистенция за 3:3 срещу Ун­гария в третия мач. И така продължава да чу­пи рекорди - той е пър­вият, разписал се на 4 европейски първенства, играл е най-много мачо­ве на тях, днес излиза за 18-и път. И ако вкара на хърватите поне веднъж, ще изравни Мишел Платини (9) по попадения във вечната ранглиста на турнира - солиден бонус за амбициозния пор­тугалец.

На тренировките на Реал Мадрид е нор­мално да се видят Модрич и Роналдо да се шегуват, но днес в Ланс те ще са съпер­ници. Това се е случва­ло и в миналото - през 2009-а на финала за Ку­пата на Лигата меж­ду Тотнъм и Манче­стър Юнайтед. "Фан­тастичен играч, но понякога прекалява с театъра. Не знам от­къде му идва", заяви тогава Модрич, ядо­сан от симулациите на Кристиано, а Юн­айтед спечели с 4:1 след дузпи, 0:0 след продължения. Едва ли и той си е предста­вял, че от 2012-а два­мата ще делят една съблекалня на "Бернабеу".

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки