Сензациите в пресата: Бенфика изпреварва Лудогорец за колумбийски халф

Левски взима Мапуку само при раздяла с Менголо

Сензациите в пресата: Бенфика изпреварва Лудогорец за колумбийски халф

Сензациите в родната преса на 25 юни, събота, 2016 година:

Меридиан мач: Бенфика изпреварва Лудогорец за колумбиец

Португалският шампион Бенфика е на път да купи една от големите трансферни цели на Лудогорец - колум­биеца Гилермо Селис. Според медиите в ро­дината на Кристиано Роналдо петгодишни­ят договор ще бъде подписан до дни, като лисабонските „орли" ще платят 2,2 млн. ев­ро за правата на хал­фа. През последния сезон Селис бе част от Хуниор, а освен то­ва игра за Колумбия на турнира Копа Аме­рика Сентенарио.

„Всичко е почти подписано. Сега ча­каме Бенфика да ни изпрати контракта", коментира шефът на Хуниор Алфредо Гонсалес Рубио. „Бенфи­ка е най-добрият ва­риант, въпреки че бяхме в напреднали преговори с Брага и Лудогорец. Уточних всичко директно с президента на Бенфи­ка Луиш Филипе Виейра", добави Ру­био.

Не е тайна, че разградчани търсят силен вътрешен халф, който да бъде партньор на капитана Светослав Дяков. През пролетта тази роля си подели­ха Лукас Саша и Анд­рей Препелица. До момента Лудогорец вече привлече един полузащитник. Става дума за бразилеца Бруно Кампаняро, който е играл в Серия А с екипа на Верона.

Тема Спорт: Левски взима Мапуку само при раздяла с Менголо

Левски може и да привлече бившия нападател на Берое Жуниор Мапуку, но това ще стане единствено ако клу­бът се раздели с Джъстин Менголо. Последният е неже­лан в състава от треньора Люпко Петровия и тренира индивидуално в София. Ше­фовете обаче все още не мо­гат да се разберат с камеру­неца за разтрогване на дого­вора. Менголо държи да по­лучи поне три заплати, за да скъса контракта, който из­тича след две години.

Жуниор Мапуку, който е свободен агент, е конгоанец, а сините нямат свободни квоти за играч извън ЕС - в тима са още ганаецът Франсис Нар и нигериецът Бабатунде Аденижи.

От Левски са водили пър­воначални разговори с Мапу­ку, но след привличането на Аниете и очакваната ско­рошна развръзка по тран­сфера на Деса, приоритет пред ръководството е взи­мането на още един защит­ник.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки