Босна спечели турнира за бездомни хора в София

България завърши втора с актив от 7 точки, събран от две победи и загуба с дузпи от Румъния

Босна спечели турнира за бездомни хора в София

Босна и Херцеговина спечели безапелационно приятелския международен турнир за бездомни хора Sports Management Bulgaria Cup в София. Освен победителите, в състезанието взеха участие и съставите на България, Румъния, „Африка Юнайтед” и бивши играчи на „Отбор на надеждата”.

Тимът на Босна събра 16 точки от 6 мача в рамките на двудневния турнир, който се проведе в събота и в неделя на игрището на Национална спортна база в „Дианабад”. България завърши втора с актив от 7 точки, събран от две победи и загуба с дузпи от Румъния.

Според специфичните правила на световното първенство по футбол за бездомни хора победителят в мач с изпълнение на дузпи печели 2 точки, а загубилият - 1 точка. Отборът на Румъния остана трети със същия актив от точки, но с получен червен картон в първия ден на състезанието, което е решаващо според правилата на Homeless World Cup.


Отборите на България, Босна и Румъния започват участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу на 10 юли и турнирът в София беше последна проверка за тях преди Мондиала. В момента Босна е на осма позиция в ранглистата на Homeless World Cup, Румъния е девета, а България е тринадесета от всички 74 представени държави.

„Турнирът беше изключително силен и всички участници останаха доволни от спортно-техническото ниво и организацията. Повечето мачове завършиха с изпълнение на дузпи или един гол разлика, което е показателно, че отборите са с изравнени възможности. Босна победи заслужено, но те са и в много по-напреднала фаза на подготовката си. Въпреки това днес успяха да ни бият трудно с 9:8”, коментира националният селекционер на България Младен Христов.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки