Синдик Милева: Само кредиторите могат да решат бъдещето на ЦСКА

Планът на Божков е чрез ФК ЦСКА София ЕАД да изкупи всички пасиви и активи на ПФК ЦСКА АД

Синдик Милева: Само кредиторите могат да решат бъдещето на ЦСКА

„Планът гарантира плащане на всички класове кредитори с необходимите гаранции, които изисква законът.”

Това заяви Дора Милева, назначена за синдик на ПФК ЦСКА АД, след като внесе в Софийския градски съд оздравителния план на бизнесмена Васил Божков за фалиралото дружество.

„Това е един вид оферта към кредиторите, че ще си получат дължимото. Същото копие е внесено и в Министерството на финансите за съгласуване. Надявам се на положителен отговор от министъра на финансите. Надявам се след това съдът да го предостави на събранието на кредиторите. Той е органът, който може да реши бъдещето на ЦСКА”, посочи тя и допълни, че тепърва ще се запознава с плана, който бе внесен преди седмица от Гриша Ганчев.

„Утре ще вземем копие от съда и ще се запозная и с другия план. Това право е дадено единствено от кредиторите. Кредиторите ще решат дали ЦСКА ще бъде оздравен или не. Надявам се от БФС да вземат под внимание този план.”

„Ние сме подали заявки картотеки за футболистите от първия отбор от миналата година, както и всички формации от ДЮШ. Има забрана за трансфери, но не и за картотекиране на футболист. В плана са залегнали банкови гаранции. Ако бъде допуснат от съда, той ще бъде представен на кредиторите и те ще решат дали да го приемат или не. Те ще решат. Обществото няма как да го реши това нещо. Законът е дал права на кредиторите."

"С внасянето на този оздравителен план аз съм спазила правилата и съм предоставила възможност да избират, кое е по добре за тях. Планът и по съдържание и форма отговаря на изискванията на закона. Доколко другият отговаря ще прецени съдът. Може да приемат и двата, може и нито един от тях“, допълни Милева и уточни, че планът на Божков е чрез ФК ЦСКА София ЕАД да изкупи всички пасиви и активи на старото дружество ПФК ЦСКА АД, което в момента е в несъстоятелност.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки