Тарханов: Стараем се да не напрягаме футболистите преди мача със Заглебие (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Няма треньор, който да каже, че един отбор е непреодолим”

Тарханов: Стараем се да не напрягаме футболистите преди мача със Заглебие (ВИДЕО+СНИМКИ)

Старши треньорът на Славия Александър Тарханов каза, че отборът се готви здраво той и неговият щаб се стремят да се избегне внасянето на допълнително напрежение у футболистите преди мача с полския Заглебие. „Белите” приемат съперника си в първия квалификационен кръг от Лига Европа в четвъртък на стадион „Васил Левски”.

 

„Ние се подготвяме за този мач и коректно обменяме информация с полския отбор. ние им предоставяме информация от нашия мач, който се игра с Пирин, и те ни дават за мача със Шльонск. Заглебие имат трима нови в състава си, като техният национал е ангажиран на европейското първенство.правим всичко по силите си да излезем максимално информация и да подготвим нашите играчи. Плюс това ние играхме с тях в Турция през зимата.първото полувреме завършихме 1:1, пробвахме Йомов и той вкара гол, а после си позволих да пусна младите играчи и мачът завърши 1:2. Това разбира се беше приятелски мач, сега официалният ще бъде съвсем различен”, каза той на пресконференцията преди двубоя.

 

„Аз и колегите ми се стараем да не напрягаме отбора. Нашите са млади играчи. Що се отнася до мен, аз като треньор имам такъв опит, но това не означава за тези млади играчи да се нагнетява напрежение затова, че след 20 години отново ще играем в Европа”.

 

„Няма треньор, който да каже, че един отбор е непреодолим. Знам, че Заглебие е добър отбор, играе в силно първенство. Играхме контроли, победихме, но не всичко беше идеално в играта, особено в защита, където направихме грешки. Смятам, че те могат да бъдат преодолени и срещу Заглебие да изглеждаме по друг начин. Това беше нашата генерална репетиция за този мач”, добави Тарханов.

 

„Пашов не е толкова нов за Славия. Божидар Васев веднага се включи и пасна на колектива. Бранеков не е в групата, защото се лекува, ще е готов евентуално за първенството готов”, каза още руският специлист.

 

Полският отбор пристига в София в сряда с чартърен полет, като се очаква да кацне около 18:00 ч., след което ще проведе тренировка на „Васил Левски”. Около 300 фена ще подкрепят тима от Любин. Заглебие ще си тръгне след двубоя в четвъртък. 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки