Ходжсън: Провалът във Франция ще нанесе трайни вреди върху английския отбор

От ФА трескаво търсят отговор на въпроса защо Англия постоянно се проваля на големи форуми

Ходжсън: Провалът във Франция ще нанесе трайни вреди върху английския отбор

Подалият оставка като селекционер на Англия Рой Ходжсън успя да настрои още повече срещу себе си феновете на последната си пресконференция като наставник на тима. След срамното отпадане от Исландия в осминафиналите на Евро 2016 (1:2), Ходжсън на няколко пъти питаше журналистите защо се налага да присъства на този брифинг.

Ходжсън смята, че провалът във Франция ще нанесе щети на английския отбор в дългосрочен план. Изпълнителният директор на Футболната асоциация на Англия Мартин Глен посочи, че е задължително да се намери отговор на въпроса защо Англия толкова лесно рухва на големи турнири.

„Само един конкретен лош мач причини много вреди на мен лично и на отбора, който иска да върви напред. Сега имаме да поправяме нещо из основи, а ако бяхме играли по-добре снощни, това нямаше да е нужно”, каза Рой Ходжсън.

Англия спечели само един от четирите си мача на Евро 2016 и отпадна от страна с население от едва 330 000 души.

Според Ходжсън няма „магически отговори”, които да обяснят лошото представяне на Англия на Европейското първенство след ремитата с Русия и Словакия и победата в последните секунди над Уелс.

Мартин Глен не изключи варианта чуждестранен мениджър да наследи Ходжсън. Той счита за най-необходимо да се разбере защо Англия постоянно се проваля на европейски и световни първенства и има само една титла през 1966-а, когато беше домакин на Мондиала.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки