Най-младият на „Уимбълдън” измъчи Вавринка

Поставеният под номер 4 швейцарец все пак спечели след 7:6 (4), 6:2, 6:7 (2), 6:4

Най-младият на „Уимбълдън” измъчи Вавринка

Стан Вавринка среща доста сериозни трудности в началото на мача с американския тийнейджър Тейлър Фриц, но в крайна сметка успя да го прекърши със 7:6 (4), 6:2, 6:7 (2), 6:4, за да се класира за втория кръг на Уимбълдън пред погледа на гаджето си - хърватската тенисистка Донна Векич.

Поставеният под номер 4 швейцарец беше доста далече като ниво от най-доброто, което може да направи на корта, а грешките на корта бяха нетипични за него. Но опитът и отличният бекхенд с една ръка сложиха край на дебюта на Уимбълдън за 18-годишния Флиц.

Тейлър Фриц, най-младият състезател в схемата, създаде нерви на Вавринка в първия сет, като на два пъти го постави в комични ситуации на началната линия. В тайбрека обаче една двойна грешка на младока даде предимство на Вавринка.

След лесно 6:2 във втората част, в третата швейцарецът просто не беше концентриран, а непредизвиканите грешки докараха нещата до тайбрек, като там те също продължиха.

Видимо гневен на самия себе си партньорът на Роджър Федерер в тренировките и в националния отбор за Фед къп заигра много по-добре накрая и измъква победата с 3-1 сета.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки