Треньорът на Заглебие: Българите живеят с футбола и ние сме наясно с това

"Славия е микс от опитни и млади футболисти, отнасяме се с уважение", каза Пьотър Стоковиец и отличи Янис Карабельов

Треньорът на Заглебие: Българите живеят с футбола и ние сме наясно с това
Старши треньорът на Заглебие (Любин) Пьотър Стоковиец заяви, че Славия представлява добър микс от опитни и млади футболисти, като подчерта уважението си към „белите”. Двата отбора излизат в четвъртък от 19:30 ч в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Арена на сблъсъка е Националният стадион „Васил Левски”.  
 
„Много трудно може да сравни полския и българския футбол. Трудно ми е да коментирам нивото на българския футбол, но ние знаем, че историята на футбола тук и традициите са дълбоки и трайни. Българите живеят с футбола и ние сме наясно с това. Представянето на Евро 2016 показва, че няма фаворити във футбола. Изпитваме голямо уважение към Славия. Щом играят в Лига Европа, е заслужено. Много добре за българския футбол е, че такъв отбор може да играе в Лига Европа. Славия е микс от опитни и млади футболисти, които правят първите си стъпки във футбола. Ние за първи път от 9 години насам играем в евротурнирите. За последно играхме в квалификациите на Шампионската лига през 2007 г. Нито един играч от тогава не е останал в Заглебие”, каза Стоковиец.
 
„Предпочитам да се съсредоточа върху нашия отбор, а не върху съперника, така че не съм следил жребия изкъсо. Радвам се, че гостуваме тук, а не по-далеч”, добави той на въпрос, свързан с жребия.
 
Стоковиец отличи №10 от състава на Славия (Янис Карабельов).  
 
„Не мога да кажа имена. Но офанзивната линия на Славия е много силна, №10 също така двете крила”, каза той.

 
„В момента мислим за Славия, а не за Партизан. Когато се мисли за следващия съперник, това може да доведе до загуба и отпадане”, подчерта Стоковиец.
 
„Искам да благодаря за добрата атмосфера преди мача и за това, че се чувстваме добре тук. Пожелавам успех и на двата отбора, надявам се да се получи хубав мач”, завърши той.

 
Капитанът Конрад Форенц бе помолен да каже няколко думи относно предстоящия четвъртфинал от Евро 2016 между Полша и Португалия.
 
„Ние сме тук, за да спечелим. Фоксурани сме върху мача със Славия, чак след края му мога да говоря за предстоящия мач на Полша срещу Португалия от Евро 2016”, отсече той.

    

През зимата Славия загуби 1:2 от Заглебие в контрола. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки