Променен Берое стартира в Лига Европа

Старозагорци приемат босненски Радник тази вечер

Променен Берое стартира в Лига Европа

Дебютният си мач в тазгодишната кампания в Лига Европа днес ще изиграе Берое.

От 20:30 часа заралии приемат скромния босненски Радник Бийелина.

И въпреки че поеха нов курс на подмладяване, зелено-белите нямат друга алтернатива освен задължителна победа. За тях отпадане на старта ще е равносилно на провал.

За последните 7 години това ще е четвърто участие на Берое в Лига Европа. Клубът натрупа богат опит и съвсем логично амбициите са за нещо повече от задължително класиране за втория предварителен кръг.

Заралии ще бъдат изведени от героя от САЩ '94 Ивайло Йорданов, тъй като старши треньорът Александър Димитров ще се сдобие с лиценз ПРО през ноември, а без него не може да води възпитаниците си в Европа.

С ограничен ресурс ще са зелено-белите за първото си изпитание на международната сцена. Титулярите от миналия шампионат Джоман, Елиаш, Делев и Иса напуснаха тима.

Без картотеки останаха две от новите придобивки - бившият младежки национал Ради Кирилов и опорният полузащитник, японецът Като. 

Основният десен защитник Атанас Зехиров също е аут заради контузия. Мястото му ще заеме друг роден национал, също оплакващ се от травма, но възстановен на пожар - Венцислав Василев. Отляво без алтернатива е Веселин Пенев.

Изненадата се очаква в сърцето на защитата, където капитанът Иво Иванов изглежда натежал и може да отпадне от титулярите за сметка на Илия Миланов и дошлия от Монтана Христофор Хубчев.

Тандемът вътрешни халфове ще е изцяло от нови лица - Васил Панайотов и Ерик Почански.

Атаката ще води бившият таран на пловдивския Ботев Александър Колев, подпомаган от втора позиция от Георги Божилов. По крилата ще оперират Неманя Милисавлевич - отдясно, и взетият под наем от Лудогорец Александър Василев - отляво.

Мачът Берое - Радник (Биелина) стартира в 20:30 часа на стадиона в Стара Загора и ще бъде излъчван от Диема спорт 2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки