Автентичното ЦСКА може да получи лиценз за „Б” група, ако отговори на 4 изисквания до 15-20 юли

Засега Лудогорец няма съперник за Суперкупата

Автентичното ЦСКА може да получи лиценз за „Б” група, ако отговори на 4 изисквания до 15-20 юли
Повторно е даден срок за получаването на лиценз за Втора професионална лига, което касае автентичното дружество ЦСКА. Това съобщиха на пресконференция от БФС.
 
„Повторно е даден срок. Трябва да покаже финансиране за целия сезон, стадион за целия сезон, футболисти, персонал, който ще може да работи за провеждането на футболните срещи. Ако отговори положението, не се изключва да получи лиценз. Срокът е до 15-20 юли, мисля”, каза изпълнителният директор на централата Борислав Попов.
 
ПФК ЦСКА АД, което е в процедура по несъстоятелност заради многомилионните си дългове, е подал документи за лиценз само за втория ешелон, който ще се нарича Втора професионална лига. Стана ясно, че ако не получи право за участие, то за „В” група няма изискване за добиване на лиценз и автентичното дружество, което спечели Купата на България и първо място в Югозападната „В” група, ще играе отново там.
 
„Внесени са два оздравителни плана. Законът дава 45 дни на съда, в които той да ги прегледа. Той няма да се интересува от цифри и срокове, а от формални белези за оздравителен план какво трябва да съдържа като пунктове. Ако приеме, че са спазен духът на закона за удовлетворяване на кредиторите, то се внася в Общото събрание на кредиторите. Те после гласуват и който приемат, по този оздравителен план ще се работи. Освен НАП като държавна институция, има претенции от общината и министерството, които са били отхвърлени. После министърът може да реши за кой план да гласува. Компетентният орган са кредиторите”, добави Попов.
 
По въпроса за мача за Суперкупата, до който ПФК ЦСКА АД придоби спортно право на участие, зам.изпълнителният директор Павел Колев поясни:
 
„Ще зависи от ситуацията с несъстоятелността и наличието на получаването първо на лиценз за Б група и след това от наличието на достатъчен брой на картотекирани футболисти. Те в момента са подали лиценз за Б група. Засега Лудогорец няма съперник.”
 

Първенството във Втора професионална лига започва на 7 август, като документи за кандидатстване може да се подават най-вероятно до 15-20 юли, като това ще бъде утвърдено от Изпълкома на БФС вероятно другата седмица. Документи за такъв лиценз е подал и Локомотив 1929 (София).  

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки