Португалия спечели билета за финала след първа победа в точния момент (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано Роналдо се изравни с Платини, вкарвайки деветия си гол на еврофинали

Португалия спечели билета за финала след първа победа в точния момент (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Португалия успя да победи 2:0 Уелс и е първият финалист на Евро 2016. За изненада на всички, отборът, който до днес нямаше победа в 90-те минути на мачовете си в турнира, успя по перфектен начин да изкове успеха си и да остави Бейл и компания извън последния мач.  

След не толкова интересно първо полувреме, Кристиано Роналдо се разписа в 50-та минута, изравнявайки рекорда на Мишел Платини по брой отбелязани голове на еврофинали - девет. Звездата на Реал Мадрид ще има възможност на финала да подобри това върхово постижение. Второто попадение падна само три минути по-късно, след като Нани бе точен.

Първите минути на "Парк Олимпик Лион" започнаха много активно и за двата отбора, като топката много бързо преминаваше от едното наказателно поле до другото. Още с първото си докосване до топката Кристиано Роналдо създаде опасност, но малко преди наказателното поле Уилямс успя да отнеме топката с перфектен шпагат.

В 16-та минута дойде първата по-опасна ситуация, когато Жоао Марио опита диагонален удар по земя, но топката мина покрай дясната греда на Уелс.

Островитяните отговориха три минути по-късно с остро центриране, но Руи Патрисио се намеси добре. Само няколко секунди след това Гарет Бейл напредна мощно към наказателното поле на Португалия и извън наказателното поле изстреля силен удар, но насочен право в стража на португалците.

До края на полувремето нямаше интересни ситуации, като и двата отбора се стремяха да развиват постепенно своите атаки, срещайки добре организирана защита срещу себе си.

Второто полувреме започна под пара и още в 50-та минута Кристиано Роналдо се разписа с глава след изпълнен от Герейро корнер отляво. Суперзвездата на „селесао“ използва мощния си отскок, надскочи Джеймс Честър в наказателното поле и заби топката под горната греда, оставяйки Хенеси безпомощен.



Само три минути по-късно Португалците пратиха Уелс в нокаут с втори гол, а Роналдо бе в основата и на това попадение. Капитанът на „мореплавателите“ пое топката пред наказателното поле и пробва удар към вратата. Топката бе лека, но стигна до Нани, който на ръба на засадата успя да промени посоката на кълбото и да го прати отново в мрежата. 

В следващите минути Уелс се опитваха да изнесат играта към вратата на португалците, но така и не успяваха да създадат нещо по-опасно. В 76-та минута Бейл се опита от далече да пробие Патрисио, но без успех. От своя страна "селесао" успяваше да развива добре контраатаките си и пред Хенеси не липсваха опасни ситуации. 

В една от тях, в 78-та минута Данило проби в наказателното поле и стреля, топката мина под стража на Уелс и се запъти към вратата, но бе уловена от уелсецът. 


В останалите минути Уелс дори не успяваха да стигат до наказателното поле на съперника си, като португалците се представяха много стабилно и задържаха много добре топката, изчаквайки последния съдийски сигнал. Той дойде три минути след изтичането на редовните 90 и даде началото на празненствата в Португалия. 

Те ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал между Германия и Франция, който ще се изиграе утре отново в 22:00ч. Уелс, от своя страна, се прибират вкъщи с гордо вдигнати глави, след като постигнаха нещо, което никой не беше очаквал.


 

Роналдо: Това бе най-добрият сезон в кариерата ми

"Ясно е, че искам да остана, Реал е моят клуб"

Новият селекционер на Италия обеща вълнуващ футбол от "Скуадра Адзура"

"Щом не си водил някой от водещите пет отбора на Апенините, е почти невъзможно да спечелиш титла. Но аз имам други победи", каза Джанпиеро Вентура

Иван Вутов призова: Трябва да дадем гръб на Александър Димитров

"Имаме шансове срещу ХИК и трябва да се борим докрай без грам притеснение"

Кристиано Роналдо дари 275 хил.евро на фонд за борба с рака при децата

Кристиано Роналдо дари бонуса си от спечелването на Евро 2016 на фонд за борба с рака при децата

Футболът се върна 15 години назад

На еврофиналите се видя, че новата тенденция е „дай топката на съперника"

France Football: Челси прати оферта за Канте

Пристигането на Антонио Конте на „Стамфорд Бридж” ускори процеса

Стивън Джерард: С новия треньор Англия може да постигне големи успехи

Проблемът е, че играчите ги е страх от това, което ще кажат медиите при евентуален прова

Тотнъм ще играе в ШЛ пред 90 000 на "Уембли"

Билетите ще струват между 70 и 150 паунда

Bild: Кофеинов стимулант във френската съблекалня

Немски професор заяви, че това е чиста проба допинг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки