Сензациите в пресата: Тандем Лафчис - Сираков в Левски, нов шеф връща Мъри

Грозна гавра с юношите на ЦСКА, Мистерия с бъдещето на Преслав Йорданов, Черно море чака халф от Португалия и още…

Сензациите в пресата: Тандем Лафчис - Сираков в Левски, нов шеф връща Мъри

Сензациите в пресата днес, събота, 09.07.2016 година:

„Меридиан мач”: Грозна гавра с юношите на ЦСКА

Хибридът ЦСКА-Литекс-Етрополе няма нищо общо с ЦСКА. Около това мнение се обединиха всички истински привърженици на „армейците“. Вчера обаче враговете на мелеза получиха нов коз - че хората около Гриша Ганчев се гаврят брутално с юношите на 31-кратните шампиони. И за това говорят само и единствено фактите. През миналия исторически сезон за ЦСКА, отборът спечели Купата на България, като през кампанията треньорът Христо Янев използва цели 15 юноши - Анатоли Господинов, Божидар Чорбаджийски, Александър Бранеков, Александър Александров, Павел Головодов, Самир Аясс, Слави Петров, Петър Витанов, Милен Кикарин, Айкут Рамадан, Валентин Антов, Марио Йорданов, Васил Попов, Ангел Грънчов и Радой Божилов, който обаче бе освободен на полусезона. В момента в хибрида останаха само... 4 юноши на ЦСКА. В дубъла пък са пратени Головодов, Слави Петров и Васил Попов. Въпросните „червени“ кадри в мелеза са Анатоли Господинов, Божидар Чорбаджийски, Петър Витанов и Самир Аясс. Всички други бяха изритани и на тяхно място бяха привлечени футболисти от ДЮШ на Литекс. За сведение в момента Христо Янев разчита на цели 11 „оранжеви“ деца -Александър Конов, Стойчо Атанасов, Пламен Гълъбов, Антон Недялков, Красимир Станоев, Кристиян Малинов, Иван Минчев, Александър Георгиев, Кирил Десподов, Георги Минчев и Никола Колев.

„Труд”: Тандем Лафчис - Сираков в „Левски”

Новите собственици на „Левски“ ще опитат да навият две емблематични фигури да работят в тандем на „Герена“. Става въпрос за Томас Лафчис и Наско Сираков. Шефското кормило в „Левски“ се очаква в най-скоро време да бъде поето от хора, които ще придобият мажоритарния пакет акции на клуба. Въпреки че рокадата още не е факт, бъдещите управници са започнали преговори с хората, които искат да доведат със себе си на „Герена“. Бившият директор на „сините“ Наско Сираков е гласен за президент, а Томас Лафчис - за силна фигура в управителния съвет на клуба. Промените ще засегнат спортния директор и треньорския пост. В същото време „Левски“ продължава да окапва за мача с „Марибор“ в Лига Европа. Защитникът Сърджан Лукин се контузи и няма да играе три месеца. Бранителят има скъсване на бедрения мускул на левия крак, като най-вероятно ще бъде подложен на операция. А треньорът Люпко Петрович цяло лято искаше от шефовете още един защитник, но такъв не бе намерен.

„Меридиан мач”: Мистерия с бъдещето на Преслав Йорданов

Бъдещето на един от героите на ЦСКА от миналия сезон -Преслав Йорданов в хибрида ЦСКА-Литекс-Етрополе, е неясно. Таранът, който блесна с куп решителни голове в турнира за Купата на България, не се появи и за секунда в контролата с ФК Краснодар (2:5). По-шокиращото обаче бе, че в игра срещу руснаците влезе младият нападател Георги Минчев, който по принцип не влиза в плановете на Христо Янев и дори изобщо не бе предвиден за лагера в Австрия. Не е тайна, че някои от футболистите на мелеза, които през миналия сезон бяха в истинския ЦСКА, не искат да подписват договори с Литекс и желаят да се върнат на „Армията“. Това обаче няма да им бъде позволено от хората около Гриша Ганчев. Един от тях е именно Преслав Йорданов.

„Тема спорт”: Черно море чака халф от Португалия

В лагера на Черно море очакват португалски халф, който ще изкара пробен период при моряците. Това е 28-го-дишният Уго Андре Родригес Секо, чиято основна позиция е на десния фланг. През последните два сезона той е бил част от елитния португалски Академика де Коимбра. Секо е роден на 17 юни 1988 г. в Аоуса. Висок е 178 см. Дебютира в професионалния футбол през сезон 2007/08, когато записва 8 мача за Анадиа. На следващия сезон преминава в Нелас (19 мача). През сезон 2009/10 играе за Академика Висеу, като записва 16 мача с 1 гол. След това прекарва една година в малтийския Сейнт Лоурънс Спърс, а през 2011 г. се завръща в Португалия и подписва с Бенфика Кастело Бранко. Вкарва 6 гола в 14 мача и преминава във Фатима. Там се разписва 3 пъти в 22 срещи. През сезон 2013/14 отново играе за Бенфика Кастело Бранко (24 мача с 1 гол), а през лятото на 2014 г. е привлечен от елитния Академика. Там за два сезона изиграва 43 срещи, в които реализира едно попадение. Очаква се той да вземе участие в неделната контрола с Дунав Русе. В същото време стана ясно, че хърватинът Дени Симунович няма да получи предложение за договор. Той пристигна на проби преди два дни и влезе като резерва в контролата с Левски (0:1), но не успя да впечатли Георги Иванов.

"7 дни спорт": Нов шеф връща Мъри в Левски
Новото ръководство в Левски може да върне на треньорския пост любимец на "синя" България - Станимир Стоилов. Мъри трябва да поеме треньорския пост от началото на 2017 г. в тандем с Наско Сираков. Това ще стане, ако Вълка се върне като президент на "сините".
Треньорът почти сигурно напуска Астана. Това разкри президентът на казахстанския клуб Саян Хамиджанов. Богаташът ще освободи поста и обяви, че не може да гарантира оставането на Стоилов при новата власт. "Българинът е треньор от високо ниво, напълно адаптирал се към нашите реалности. През следващата година е възможно новото ръководство да иска да смени Стоилов", обясни Хамиджанов. При всички случаи новото ръководство на "Герена" няма да остави Люпко Петрович на поста. За негов заместник се завъртяха още имената на Тони Велков и Вили Вуцов. В крайна сметка думата ще има бъдещият президент.

"7 дни спорт": Рилски спортист става сателит на Локомотив (Пловдив)
Локомотив (Пловдив) е напът да осъществи тясно сътрудничество с подвизаващия се в Югозападната "В" група Рилски спортист, научи "7 дни спорт". Според информацията собственикът Христо Крушарски вече е имал предварителни разговори в тази връзка с кмета на Самоков Владимир Георгиев. Идеята на пловдивчани е да обиграват по-младите футболисти и тези, които на този етап не фигурират в плановете на представителния тим, именно в Рилски спортист. Дори е твърде възможно Христо Крушарски да се наеме да спонсорира и клуба от Самоков. Съвсем скоро се очаква да се изясни дали тясното сътрудничество между Локомотив (Пловдив) и Рилецо ще се превърне в реалност.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки