Бирхоф: Клинсман води преговори за селекционер на Англия

„Според мен той ще пасне добре на отбора, защото има смелостта да взима решения”

Бирхоф: Клинсман води преговори за селекционер на Англия
Футболната асоциация на Англия води преговори с Юрген Клинсман за поста селекционер на националния отбор. Това разкри генералният мениджър на германския представителен тим Оливер Бирхоф. 

„Когато Германия се провали на Евро 2000, започнахме да инвестираме в млади играчи и треньори. Сега резултатите са видими, защото в Бундеслигата е пълно с талантливи германски футболисти. От една страна е добре, че част от най-добрите състезатели отиват в Англия или Испания, защото така немските клубове трябва да се подсилват със свои юноши. С пристигането на Юрген Клинсман, който води преговори с Англия, доколкото ми е известно, организацията също стана на по-добро ниво. Имаше добра атмосфера в съблекалнята”, посочи Бирхоф, цитиран от "Гардиън".

„Според мен той ще пасне добре на Англия, защото има смелостта да взима решения. Може би „трите лъва” се нуждаят точно от треньор като него. Юрген обича да прави промени“, допълни мениджърът на Бундестима.

В момента 51-годишният Клинсман е селекционер на САЩ и е един от кандидатите за вакантния пост на Англия, освободен след напускането на Рой Ходжсън.

От ФА заявиха неотдавна, че ще разгледат всички кандидатури и загатнаха, че е по-вероятно следващият наставник на тима да е чужденец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки