Дерменджиев: Трябва да сме във върхова форма още за мача с Младост

„Лудогорец има стил, но трябва да го налага цял мач, а през пролетта ни трябваха по 20-25 мин. да вземем победата”

Дерменджиев: Трябва да сме във върхова форма още за мача с Младост

„По моя преценка направихме добра подготовка. Най-важното е, че няма контузени. Имаме още малко време да се подготвим и на местна почва, но очаквам до сряда да сме на добро ниво.”

Това каза треньорът на Лудогорец по повод предстоящия мач с Младост (Подгорица) от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят с черногорците е тази сряда от 20:30 часа на стадиона в Разград, а Георги Дерменджиев разясни каква е ситуацията при „орлите” в момента и доколко готови са те за началото на сезона.  

„Лудогорец има стил и само трябва да го усъвършенства. Трябва да играем през целия мач в този стил. Защото през пролетта, когато отборът бе шампион, му бяха необходими по 20-25 минути да постигне победа и след това вече се играеш малко по-лежерно”, заяви треньорът, а после бе запитан кога очаква отборът му да влезе във върхова форма.

„Ние подготвяме състава да бъде в добра форма още за първия мач. Нямаме възможност, нито време, да го планираме примерно в средата на сезона да бъде във върхова форма и след това да продължи. На нас ни трябва да сме подготвени още от началото.”

Притеснени ли са в Лудогорец преди мачовете с Младост, след отпадането още на старта от Милсами миналата година?

„Това са мачове, ние не можем да имаме притеснение, но трябва да бъдем реалисти. Имаме много сериозна обеца на ухото от миналата година и през тази, мисля че няма да се повтори.”

Титулярният състав за мача с Младост?

„Много бързате, имаме достатъчно футболисти и се съобразяваме със съперника.”

Как се вписаха новите – бранителите Игор Пластун и Хосе Паломино, както и новата десетка Густаво Кампаняро?

„Ние сме ги искали да дойдат, но всеки, който дойде от извън Европа, е с малко по-трудна адаптация. Направили сме всичко възможно да се адаптират по-добре, като например да гледат наши мачове. Това ще им помогне, трябва да разберат какъв е стилът ни на игра и какво се иска от тях.”

Ще има ли още нови?

„Ако някой може да дойде и да вдигне нивото, тогава да, но засега няма такъв футболист. На този етап нямаме футболист, който да гледаме. А вече за изходящ трансфер, не може да се гадае. Ако има сериозна оферта, собствениците ще решават.”

Има ли добра комуникация в съблекалнята между българи и чужденци?

„Стараем се да подобрим комуникацията, силата на този отбор е точно колективът.”

Дали Кафу е по-силен като крило или като централен нападател?

„Той ще трябва да се доказва и на двете позиции.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки