Гатлин спечели спринта на 200 м от олимпийските квалификации в САЩ

Лагът ще бяга за пети път на летни игри

Гатлин спечели спринта на 200 м от олимпийските квалификации в САЩ

Джъстин Гатлин завърши първи в спринта на 200 метра от олимпийските квалификации на САЩ, а 41-годишният Бърнард Лагът спечели за пети път виза за летни игри след победата си на 5000 метра. Денят ще бъде запомнен и с това, че световният рекордьор на 110 метра с препятствия Арийс Мерит завърши на четвърто място и няма да пътува за Рио.

Световният вицешампион Гатлин, който загуби драматично срещу Юсейн Болт в Пекин на 100 метра мината година, поднесе ново запомнящо се шоу за публиката. Той бяга рамо до рамо с Лашон Мерит в края на дългата дистанция, като в крайна сметка спечели старта с време 19.75 секунди. Мерит пък завърши с пасив от едва четири стотни.

"40-50 метра преди финала започнах да виждам краката на Лашон. В същия миг в съзнанието ми изплува един друг подобен старт и си казах: 'О, не, пак като в Пекин'. Просто останах съсредоточен до пресичането на линията. Нужно е обаче да започнем възможно най-скоро работа за олимпийските игри, защото на този турнир имах три дни почивка между 400 и 200 метра, а в Рио няма да разполагам с този лукс. Там времето за възстановяване е само ден", каза Гатлин.

Бърнард Лагът, роден в Кения, се откъсна от преследвачите в последната права и спечели бягането на 5000 метра с 13:35.50 минути.

"Тренирам с млади момчета и не се чувствам възрастен. Ако бях такъв, щях и да бягам като такъв", каза Лагът, който се състезава за Кения в първите си две участия на олимпийски игри, но това лято ще бъде за трети пореден път в американската делегация.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки