Божович: Собственикът на Лудогорец всеки сезон влага по 40-50 млн. евро за трансфери

"С късмет може да влезем в Шампионската лига, но трябва да сме реалисти. В днешния футбол парите са всичко"

Божович: Собственикът на Лудогорец всеки сезон влага по 40-50 млн. евро за трансфери

Цървена збезда приема днес в наглед протоколен реванш Валета след победа с 2:1 на Рицарския остров. При евентуален краен успех червено-белите ще се изправят среищу Лудогорец в 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига, стига и българският първенец да се справи при визитата си на черногорския Младост (2:0 у дома). Затова темата "Разград" присъстваше във вчерашната пресконференция на треньор на звездашите Миодраг Божович.

 

"Отборът се нуждае от подкрепления, за да постигне нещо значимо в Европа. А това без финанси няма как да се получи. Наясно съм, че еуфорията и фенската подкрепа са плюс, но без стабилност и надграждане в продължение на 2-3 г. успехите са химера. Например собственикът на Лудогорец всеки сезон влага по 40-50 млн. евро за трансфери. А толкова приблизително е стойността на целия ни днешен отбор! Хората, които работят от година в клуба, са на плюс и приказките, които се говорят, не са верни. Миналия сезон ние се издържахме от трансферите на Груич (Ливърпул), Райкович (Макаби ТА) и Йованович (Зенит). Ето защо никой в момента не може да иска от нас голям пробив. За него са нужни дългогодишни инвестиции. Разбира се, с късмет може да влезем в Шампионската лига, но трябва да сме реалисти. В днешния футбол парите са всичко", каза черногорският треньор на Цървена звезда, цитиран от вестник "Тема спорт".

 

На журналистически въпрос дали капитанът Алаксандар Лукович ще остане резерва, а Вместо него ще започне аржентинецът Пабло Муче, спецът отговори шеговито. "Доколкото ми е известно, на тренировките ни не присъстват представители на медиите. Или може би с дрон сте научили кои ще са титулярите? Сигурното е, че Петар Орландич е контузен, Джон Руис може да издържи едно полувреме, а Марко Петкович ще играе, когато е готов, защото сезонът е дълъг. Дали Сикимич ще излезе вместо Виейра - португалецът може да реши всеки мач и вярвам, че ще вкара гол на Валета", каза Божович.

 

Треньорът категорично не е съгласен с мнението, че съперникът е лесно препятствие. "Нормално е да очаквам победа, след като спечелихме и в Малта. Но Валета изобщо не е слаб отбор - в Сърбия нямаме нападател като техния Фалконе. Утре (б.р. - днес) очаквам пълен стадион, добра игра и празник за навия-чите", завърши треньорът на Звезда.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки