Де Ноойер: Искам да съм шампион с Левски, това първенство ще е наше

„Няма да напускам, въпреки че има интерес към мен от Холандия”

Де Ноойер: Искам да съм шампион с Левски, това първенство ще е наше

Надеждите на халфа на Левски Джереми де Ноойер за дълъг сезон в евротурнирите приключиха с отпадането от Марибор още във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Той посочи, че това е било голям удар за него, защото е бил убеден, че в следващия кръг Левски е щял да се справи с шотландския Абърдийн. Джереми призна за интерес от руски, турски и холандски клубове към него, но заяви, че ще остане на „Герена”.

"Отпадането боли, защото реваншът бе на нашия стадион. Постигнахме добър резултат 0:0 като гост. У дома атакувахме и създадохме доста положения. За съжаление гостите се възползваха от една от редките си ситуации и отбелязаха гол, който им бе достатъчен да продължат напред. Яд ме е, защото щяхме да играем срещу Абърдийн в третия квалификационен кръг на Лига Европа. А това със сигурност е отбор, с който можехме да се справим", каза пред vi.nl  Де Ноойер, който е национал на Кюрасао.

Пред изданието той обясни, че е имал трудности през пролетта. Тогава Джереми се контузи и загуби титулярното си място. Но се е амбицирал да се докаже. На мача срещу Марибор в Словения Де Ноойер е бил наблюдаван от скаути на елитния холандски Витес. Те са присъствали и на реванша на „Герена", но Джереми е отклонил предложението им. Освен това запитвания към агента му са отправили няколко клуба от Русия и Турция. 

"Няма да напускам Левски, въпреки че има интерес към мен от Холандия. Казах на мениджъра си, че искам да чуя оферта от друг клуб само, ако тя наистина е много сериозна. Ако получа такава от добър отбор от Ередивизи (б.р. - холандската висша лига), тогава не се знае. Същото важи и за белгийското първенство. Мисля, че съм готов за тези шампионати, след като изкарах три сезона в Спарта Ротердам (б.р. - в холандската втора дивизия). В Турция първенството е добро, но настоящата ситуация в страната не е много привлекателна, така че не може да се говори за трансфер там. Засега съм напълно фокусиран върху изявите си в Левски, искам да стана шампион с този отбор. Миналата година имахме шанс това да стане, но и лошия късмет Лудогорец да се откъсне с точките (б.р. - разградчани дръпнаха с 5 точки на Левски заради анулираните резултати на Литекс) и да направи много силна пролет. Това първенство обаче ще е за нас", заяви Де Ноойер.

Холандецът има договор с Левски до лятото на 2017 година. Ако сините не искат да го изпуснат като свободен агент следващото лято, ще трябва да удължат контракта на халфа. През миналата кампания той изигра 28 мача за сините (25 в А група и три за купата), в които отбеляза един гол. Той бе на терена 90 минути и в двата двубоя с Марибор от Лига Европа.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки