Викмайер на първи път на финал през годината

"Жегата беше почти непоносима", каза тя след полуфинала

Викмайер на първи път на финал през годината

Белгийката Янина Викмайер, поставена под номер 7 в схемата, победи с 6:4, 6:2 Юлия Путинцева от Казахстан и се класира за първи път на финал на турнир по тенис за жени през 2016 година.

Тя ще играе за титлата на надпреварата във Вашингтон, която е с награден фонд 250 хиляди долара, срещу представителката на домакините Лорън Дейвис. Тя надви с 6:2, 6:3 своята сънародничка Джесика Пегула.

Викмайер беше амбицирана да остане възможно най-малко на корта под 35-градусовата жега във Вашингтон и в крайна сметка успя да го направи. Тя спечели подаването на Путинцева на два пъти в началото на мача и поведе с 4:0, а сценарият се повтори и във втория сет. В крайна сметка белгийката се класира за 11-и път на финал в кариерата си.

"Жегата беше почти непоносима, но всеки ден от този турнир беше подобен. Знаех, че Путинцева ще ме кара да се трудя за всяка точка и ще бъде трудно, но това не ме притесни. Аз останах много агресивна на корта и успях да спечеля мача", каза Викмайер.

Преди да излезе на корта за полуфинала с Путинцева, Викмайер спечели място и на финала на двойки. Белгийката и румънката Моника Никулеску надвиха японките Шуко Аояма и Риса Озаки с 6:4, 6:3.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки