ФК ЦСКА 1948: Имаме амбицията да създадем най-елитния футболен клуб в България

Основен приоритет на сдружението е да изгради силна детско-юношеска школа на територията на град София

ФК ЦСКА 1948: Имаме амбицията да създадем най-елитния футболен клуб в България

Ръководството на "ФК ЦСКА 1948", в лицето на председателя ген. Иван Мечков, разпространи отворено писмо до медиите, в което разяснява причините за неговото създаване.

 

"Бихме желали да Ви уведомим, че на 19 юли 2016 г. в зала № 1 на Централния военен клуб, от над 200 присъстващи бе учредено Сдружение „ФК ЦСКА 1948“. Зад създаването на Сдружението с нестопанска цел застанаха много спортни фенове, бивши играчи на ПФК ЦСКА, представители на други спортове, военни, дейци на културата, образованието и науката, бизнесмени от различни сфери и др.  Каузата ни е да създадем и наложим изцяло иновативен модел на управление на спортен клуб, който да не бъде подвластен на частни интереси, а да се управлява прозрачно и в интерес на своите членове. Основна цел на новосъздаденото Сдружение е да обедини всеки спортен фен и съмишленик изповядващ идеали като достойнство, чест, законност, прозрачност, армейска дисциплина и воля за победа.

 

Към Сдружението е учреден и спортен клуб със същото име „ФК ЦСКА 1948“, който има амбиция да получи членство в БФС и да развива и популяризира футбола на всички нива и възрастови групи. Клубът ще осъществява основно спортно-състезателна дейност по футбол, като има желание да участва със свои представителни отбори във всички възрастови групи в първенства и турнири в системата на БФС. Сдружението ще се опита да обедини усилия с различни държавни, общински и граждански организации, работещи в областта на спорта, с цел да съдействат за развитие и популяризиране на футбола сред децата, младежите и възрастните на територията на Република България.

 

Ръководството на Сдружение „ФК ЦСКА 1948“  чрез своя клуб има за основен приоритет да изгради силна детско-юношеска школа на територията на град София и да положи трайни и солидни основи за развитие на талантливи и надарени спортисти. Ние вярваме, че създаването на елитна футболна школа и възпитанието на децата в нея в духа на високо спортно майсторство и воля за победа, е единственият правилен път за развитие на нашето Сдружение и Клуб. 

 

Доказани футболни специалисти вече изразиха своето желание и готовност да подпомогнат безвъзмездно този социален проект. Имаме уверението и на множество частни структури и съмишленици, които желаят и финансово да допринесат за стабилитета и развитието на амбициозното начинание. Искрено се надяваме, че ще получим подкрепа от всички, припознаващи себе си в идеалите и амбицията на нашето Сдружение и заедно ще създадем най-елитния футболен клуб в България". 

 

С уважение,

Ген. Иван Мечков

Председател на Сдружение „ФК ЦСКА 1948“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки